15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialÎnvăţătoarea care a jignit un elev al Liceului de Muzică a fost...

Învăţătoarea care a jignit un elev al Liceului de Muzică a fost SUSPENDATĂ din activitate

Învăţătoarea de la Colegiul de Muzică "Sigismund Toduţă" din Cluj-Napoca, deja condamnată la cinci luni de închisoare cu amânarea pedepsei, a fost suspendată din activitatea didactică.

Învățătoarea a fost acuzată că i s-a adresat unui elev cu apelative jignitoare, cum ar fi "tâmpit", "nebun" şi "jumătate de creier".

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a anunțat, miercuri, că decizia de suspendare a învăţătoarei Monica Chiorean a fost luată de Consiliul de Administraţie al Liceului de Muzică.

“Ca urmare a hotărârii Consiliului de Administrație al Colegiului de Muzică s-a hotărât, în unanimitate, suspendarea din activitatea didactică a doamnei Chiorean Monica, profesor pentru învățământ primar”, arată ISJ Cluj.

 

Şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus, a declarat corespondentului MEDIAFAX că, în funcţie de motivarea sentinţei prin care Monica Chiorean a fost condamnată la închisoare cu amânarea pedepsei, se va analiza măsura desfacerii contractului ei de muncă.

În aprilie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a declanşat o anchetă la Liceul de Muzică "Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca, după ce învăţătoarea a fost înregistrată în timp ce jignea un copil de clasa I, pe care l-a făcut "tâmpit", "nebun" şi "jumătate de creier".

Incidentele din clasa I de la Colegiul de Muzică "Sigismund Toduţă" s-au petrecut de-a lungul mai multor săptămâni, în martie, învăţătoarea fiind înregistrată cu un reportofon pus de tatăl unei eleve în ghiozdanul acesteia.

Tatăl elevei care a realizat înregistrarea cu reportofonul declara că nu este normal ca un cadru didactic să li se adreseze unor copii de şapte ani în modul în care a făcut-o învăţătoarea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...
Ultima oră
Pe aceeași temă