14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialKlaus Iohannis: Peste 45.000 elevi nu vor intra în examenul de Bacalaureat

Klaus Iohannis: Peste 45.000 elevi nu vor intra în examenul de Bacalaureat

Președintele Klaus Iohannis le-a urat succes elevilor care încep, luni, examenul de Bacalaureat. Totodată, el a atras atenția că peste 45.000 de elevi din clasele a XII-a și a XIII-a nu vor intra în examen, precizând că „este nevoie să investim mai mult efort” în procesul educațional.

Astăzi începe examenul de bacalaureat și urez mult succes tuturor celor 137.344 elevi înscriși. Îmi doresc ca fiecare dintre voi să obțineți rezultate bune și foarte bune, bazate pe dedicarea voastră din toți acești ani. Însă, tot astăzi, peste 45.000 elevi din clasele a XII-a și a XIII-a nu vor intra în examenul de bacalaureat. Cred că este nevoie să investim mult mai mult efort în a asigura tuturor elevilor un parcurs educațional complet și pe măsura potențialului lor”, a scris Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: BACALAUREAT 2016. Peste 5.000 polițiști și jandarmi ”păzesc” examenul de Bacalaureat

Totodată, el a mai precizat că „România nu își poate permite să lase un procent atât de însemnat din generațiile tinere fără o șansă reală de integrare în piața muncii la un nivel adecvat” și i-a îndemnat pe români să își exprime ideile cu privire la programul „România Educată”: „Aștept ideile tuturor celor interesați în a creiona o viziune pentru a schimba această stare de fapt la www.romaniaeducata.eu!”, a conchis șeful statului.

Administraţia Prezidenţială a lansat, vineri, consultarea online din cadrul programului „România Educată”, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis, care conţine şi un chestionar cu privire la domeniul educaţiei, direcţiile în care ar trebui investit şi tipul de educaţie pe care ar trebui pus accentul.

Citește și: BACALAUREAT 2016. Liceenii susțin,de luni, proba orală la Limba română

Consultarea exploratorie este menită să identifice posibile soluţii de adaptare a educaţiei şi cercetării româneşti la tendinţele naţionale şi globale la orizontul anului 2030, în scopul de a fundamenta viziunea şi obiectivele de ţară (2018 – 2030), informează Administraţia Prezidenţială.

Peste 137.000 de absolvenţi de liceu susţin Bacalaureatul în prima sesiune, care începe luni cu probele orale, susţinute până în 1 iulie, probele scrise urmând să aibă loc din 4 iulie. Peste 70 la sută dintre candidaţii la Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie, respective aproape 115.000, sunt din promoţia curentă, iar restul au absolvit anii trecuţi, dar nu au promovat examenul. Peste 46.000 de elevi care au absolvit în acest an liceul nu vor da Bacalaureatul în prima sesiune.

Citește și: BACALAUREAT 2016. Modele de subiecte la Limba Română – proba orală

 

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă