13.4 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialManualele pentru clasele I și a II-a, cu excepția abecedarelor, publicate pe...

Manualele pentru clasele I și a II-a, cu excepția abecedarelor, publicate pe site-ul Ministerului Educației

UPDATE 11.41: Variantele digitale ale manualelor pentru clasele I și a II-a pot fi folosite deja la clase, informează Ministerul Educației, care atrage atenția că variantele digitale nu înlocuiesc manualele tipărite. Totodată, între 16 și 22 octombrie, învățătorii vor putea face comandă pentru pachetul digital-print dorit și vor transmite lista inspectoratelor școlare și Centrului Național de Evaluare și Examinare.

Citește și: Educația în vremea lui Ponta: Copiii nu primesc manuale, părinţii sunt puşi să le cumpere

Luni, ministrul Remus Pricopie a semnat ordinele de ministru privind aprobarea noilor manuale destinate disciplinelor din clasele I şi a II-a, câştigătoare ale licitaţiei organizate de MEN. Este vorba despre manualele la disciplinele „Matematica şi exploarea mediului” pentru clasele I şi a II-a, „Comunicare în limba română”, clasa a II-a, „Comunicare în limba modernă – Limba engleză” pentru clasele I şi a II-a, „Comunicare în limba maternă maghiară”, clasa I şi „Comunicare în limba română pentru minorităţi”, clasa I.

Totodată, MEN precizează că aşteaptă decizia Consiliului de Soluţionare a Contestaţiilor, pentru a publica și variantele la manualele de comunicare pentru clasa I.

—-

Ministerul Educației a publicat pe site variantele de manuale cu care au fost încheiate acorduri-cadru, în urma licitației. Învățătorii au întreaga săptămână la dispoziție pentru a consulta variantele de cărți și pentru a face comandă.

Pentru semestrul I, clasa I, au fost publicate variantele de manuale la comunicare în limba maternă (patru cărți), matematică și explorarea mediului (șase cărți) și comunicare în limba engleză (trei cărți). Remarcăm lipsa manualelor de comunicare în limba română la clasa I, din cauză că încă se cercetează o contestație a editurii Humanitas și Read Forward, conform Ministerului Educației. Pentru semestrul I, clasa a II-a, au fost publicate variante de manuale la comunicare (șase cărți), matematică și explorarea mediului (șase cărți) și comunicare în limba engleză (trei cărți).

Pentru semestrul II, clasa I, au fost publicate variante de manuale la comunicare în limbile minorităților (patru cărți),matematică și explorarea mediului (șase cărți) și comunicare în limba engleză (trei cărți). Pentru semestrul II, clasa a II-a, au fost publicate variante de manuale la comunicare (șase variante), matematică și explorarea mediului (șase cărți) și comunicare în limba engleză (trei cărți).

MEN va centraliza opțiunile și va înainta comenzile la edituri.

În Capitală, manualele vor ajunge în școli în jurul datei de 20 octombrie, a precizat, pentru Rl, reprezentantul Inspectoratului Școlar al Muncipiului București, Marian Banu.

În 2013, ministrul Educației, Remus Pricopie, a anunțat că elevii vor avea manuale tipărite și manuale digitale.

În luna aprilie 2014, MEN a lansat licitația privind achiziția de manuale școlare, iar în 4 august, au fost anunțate câștigătoare firmele CD Press SRL și SIVECO. Mai multe edituri au contestat rezultatul la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, iar  Federația Editorilor a acuzat că licitația a fost trucată.

Săptămâna trecută, Centrul Național de Evaluare și Examinare a încheiat contractele-cadru cu editurile desemnate câștigătoare.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Cele mai citite

Alocațiile nu vor fi plătite înainte de Paște

Pentru luna mai, alocațiile vor fi virate pe 8 mai și nu înainte așa cum se întâmplă cu plata pensiilor, potrivit unei comunicări făcute...

Adio, Paul Auster. Autorul ”Trilogiei New York-ului” a decedat la vârsta de 77 de ani

Paul Auster, celebrul scriitor american cunoscut pentru romanele sale captivante, poemele și scenariile de film, a încetat din viață la vârsta de 77 de...

VIDEO. Mesajul Patriarhului Daniel de Înviere. “Sfintele Paşti sunt sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei”

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis un mesaj de Sfintele Paști, evidențiind semnificația profundă a Învierii Domnului pentru credincioși. În cuvintele sale, Patriarhul subliniază...
Ultima oră
Pe aceeași temă