6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul Educației a lansat licitația pentru manualele de clasa I, a II-a...

Ministerul Educației a lansat licitația pentru manualele de clasa I, a II-a și a III-a

Ministerul Educației a lansat, joi, licitația pentru manualele de clasa I, a II-a și a III-a, conform anunțului publicat pe site-ul licitatia.ro. Anunțul se referă la manuale școlare tipărite, dar și la cele digitale.

Valoarea totală a contractului se ridică la peste 36,5 milioane de lei, fără TVA. La licitație pot fi desemnați câștigători cel mult trei agenți economici, iar acordul-cadru are o durată de patru ani.

Citește și: Dezvăluiri. Biserica decide ce învaţă elevii la religie, ministerul Educaţiei a pierdut orice control

Editurile participante la licitație vor putea depune oferte pentru una sau mai multe discipline.

O altă condiție de participare la licitație este aceea că o firmă trebuie să aibă o cifră medie de afaceri pe ultimii trei ani de minimum 1.000.000 de lei.

În luna martie, ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, preciza că vor fi alese mai puține variante de manuale alternative la clasele a III-a și a IV-a, pentru a se evita criticile. De asemenea, Câmpeanu arăta că, în 2015, va fi revizuită curricula la clasa a III-a, iar, în 2016, la clasa a IV-a.

Citește și: Un manual de limba română pentru clasa I trebuie retras

Elevii de clasa I nu au avut abecedare până la începutul lui 2015, după ce mai mulți editori de carte au contestat licitația organizată de Ministerul Educației. Federația Editorilor a reclamat fraudarea licitației și a făcut plângere la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. După soluționarea contestațiilor, unul din abecedare a fost retras.

Citește și: Educația în vremea lui Ponta: Copiii nu primesc manuale, părinţii sunt puşi să le cumpere

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă