18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialMinisterul Educației vrea să introducă, din 2015, manualele digitale la clasele a...

Ministerul Educației vrea să introducă, din 2015, manualele digitale la clasele a III-a și a IV-a

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a declarat, joi, la Buzău, că vrea să introducă în școli manuale digitale la clasele a III-a și a IV-a, de anul viitor, potrivit Mediafax.

Citește și: Când ajung în școli manualele tipărite pentru clasele I și a II-a

Prezent la Buzău la o întâlnire la care au participat aproximativ 400 de cadre didactice, ministrul Remus Pricopie a spus că manualele digitale vor fi extinse și la clasele a III-a și a IV-a începând de anul viitor.

El a susținut că introducerea manualelor digitale era necesară și va duce la eliminarea greșelilor care au apărut în manualele tradiționale.

Citește și: Manualele digitale pot fi descărcate de pe site-ul MEN

Elevii claselor I şi a II-a ar fi trebuit să înveţe după manuale noi, inclusiv în variantă digitală, de la începutul anului şcolar. Acestea nu au ajuns însă în şcoli până în 15 septembrie, întrucât licitaţia organizată de Ministerul Educaţiei a fost contestată de unele edituri.

Citește și: Educația în vremea lui Ponta: Copiii nu primesc manuale, părinţii sunt puşi să le cumpere

Din 20 octombrie, manualele digitale pentru clasele I și a II-a, cu excepția celor de comunicare la clasa I, pot fi descărcate de pe site-ul Ministerului Educației.

În luna aprilie 2014, MEN a lansat licitația privind achiziția de manuale școlare, iar în 4 august, au fost anunțate câștigătoare firmele CD Press SRL și SIVECO. Mai multe edituri au contestat rezultatul la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, iar  Federația Editorilor a acuzat că licitația a fost trucată.

Cele mai citite

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...

Benzina a ajuns mai scumpă decât motorina. Cât costă un litru de combustibil la pompă

În urmă cu doar câteva luni şoferii care alimentau cu motorină plăteau per litru cu 75 de bani în plus faţă de cei care...
Ultima oră
Pe aceeași temă