12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialMinisterul Tineretului: 60.000 de locuri libere, în taberele de vară

Ministerul Tineretului: 60.000 de locuri libere, în taberele de vară

Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) are pentru vacanţa de vară aproape 60.000 de locuri în 60 de tabere, iar olimpicii naţionali şi internaţionali şi copiii instituţionalizaţi beneficiază de gratuitate, informează Mediafax.

Taberele de odihnă ale MTS sunt accesibile oricui, la tarife cuprinse între 65 şi 80 de lei, la care se adaugă preţul transportului.

În taberele sociale destinate copiii instituţionalizaţi pot fi înscrişi 4.600 de doritori, iar în taberele pentru copiii cu dizabilităţi pot participa până la 1.600 de persoane.

Tabăra Olimpicilor, unde sunt aşteptaţi 400 de câştigători ai concursurilor naţionale şi internaţionale, este gratuită, fiind organizată, timp de o săptămână, la mare.

Ţinând cont că 2014 este Anul Brâncoveanu, în luna august va fi organizată Tabăra Brâncoveanu, la care participarea este gratuită.

Totodată, vor fi organizate peste 50 de tabere naţionale şi tematice pe domenii ca jurnalism, antreprenoriat, speologie, pictură, tehnici de supravieţuire.

Potrivit MTS, de buna desfăşurare a programelor, dar şi de siguranţa copiilor se vor ocupa personalul din tabere şi însoţitorii de grup.

Direcţia Tabere şi Agrement a efectuat, în perioada aprilie-mai, un control amplu în toate taberele din subordine. Au fost verificate, respectarea normelor igienico-sanitare, atât pentru spaţiile de cazare, cât şi pentru cele de servire a mesei, în acest moment totul fiind pregătit pentru vacanţa de vară.

MTS are disponibile câte 6.000 de locuri pe serie, iar acolo unde nu sunt ocupate toate spaţiile pot fi cazate şi famiile copiilor sau tinerilor deja înscrişi.

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă