10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Curaj a cerut să nu mai primească bani de la Academia...

Ministrul Curaj a cerut să nu mai primească bani de la Academia Securității Naționale

Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj, a anunţat, joi, că a cerut să nu mai fie plătit de Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale (ASSN), precizând însă că nu s-a retras din ASSN, informează Agerpres.

“Este important că, după acest moment, după ce am fost numit ministru, corespunzător perioadei în care am fost ministru, am donat (banii primiţi de la Academie – n.r.). Şi am solicitat şi întreruperea efectivă, ca să nu apară discuţii. (…) Am solicitat să nu mai fiu plătit”, a spus ministrul, prezent la dezbaterea “Viitoarele planuri-cadru – între aşteptări şi realitate”, organizată de Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, răspunzând unei întrebări din partea presei. 

Ministrul Curaj a declarat, de asemenea, că a cerut organelor abilitate, înainte de numirea sa în funcţia de ministru, să precizeze dacă se află sau nu în conflict de interese. 

“Am primit lucrul acesta (poziţia de membru al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale – n.r.) cât nu am fost ordonator de credite. Dar asta ar însemna că ministrul este în conflict de interese şi cu universitatea în care predă, pentru că am dreptul să predau, chiar dacă m-am suspendat. Este în conflict de interese cu orice… Cred că nu se pune problema. Cred că este o exagerare. Eu am cerut organelor abilitate să îmi spună dacă sunt în conflict de interese, înainte (să fiu numit ministru – n.r.) şi nu sunt în conflict de interese”, a precizat ministrul. 

Adrian Curaj a spus că se simte “foarte onorat” să fie membru al acestei academii deoarece “educaţia, ştiinţa şi inovarea sunt subiecte de siguranţă şi securitate naţională, în spiritul în care acest subiect este discutat şi la nivel european şi euro-atlantic”. 

Potrivit lui Curaj, ASSN este cea care trebuie să-şi anunţe componenţa, nefiind datoria Ministerului Educaţiei să facă acest lucru.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...
Ultima oră
Pe aceeași temă