17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Educației neagă informațiile apărute în mass-media, potrivit cărora ar fi plagiat

Ministrul Educației neagă informațiile apărute în mass-media, potrivit cărora ar fi plagiat

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a făcut, marți, precizări cu privire la acuzațiile de plagiat care au apărut în mass-media. În acest context, el a explicat, pentru Mediafax, că într-o perioadă, citarea bibliografiei s-a făcut diferit, în funcție de universitate.

„A fost o perioadă când aceste citări pentru realizarea tezelor sau a articolelor respective, depinzând de fiecare universitate în parte, citarea bibliografiei s-a făcut într-un anume fel. Ca să prezint un sistem informatic la care am lucrat foarte mulţi ani cu o echipă de cadre didactice din Academia de Studii Economice (ASE) a trebuit să prezentăm şi alte modele de audit pentru sisteme informatice, din alte universităţi din lume. Iar în acest context, stadiul cunoaşterii (n.r. introducerea) care trebuia să îl prezentăm citând asemenea modele poate fi interpretat ca plagiat. Eu cred că nu e vorba de plagiat!”, a răspuns Pavel Năsase, întrebat despre acuzațiile de plagiat apărute în mass-media.


Citește și: GUVERN PSD. Ministrul Educației E-BUSSINESS, Pavel Năstase, face greșeli de ortografie elementare. Valoarea operei științifice a specialistului PSD: 97 % maculatură

Ministrul Educației, Pavel Năstase, își prezintă CV-ul oficial pe nu mai puțin de 14 pagini. Profesorul de la Academia de Studii Economice înșiruie numeroase articole publicate în diverse jurnale. Doar că din cele 60 articole și studii enumerate, numai două sunt considerate relevante de către comunitatea științifică.


Potrivit unei analize România Curată, citată de jurnalista Emilia Șercan, într-o postare pe Facebook, un articol semnat de noul ministru al Educației, Pavel Năstase, ar fi fost plagiat în proporție de 51%,  Jurnalista Emilia Șercan a susținut, joi, că primul plagiator din Guvernul Sorin Grindeanu ar fi ministrul Educației, Pavel Năstase.

„Primul plagiator al guvernului Sorin Grindeanu este Pavel Năstase, ministrul Educație. Am început să-i verific opera domnului Năstase și la primul articol pe care am vrut să-l caut am descoperit că fusese deja declarat plagiat de către cei de la România Curată-dovezile sunt în link-ul de mai jos. Acum sper că înțelege toată lumea de ce domnul Năstase susținea ieri că plagiatorii ar trebui să fie anchetați de către universități și de ce își dorește o schimbare a legislației. Îl va verifică vreodată corect Academia de Studii Economice, acolo unde a fost rector și mai apoi președintele Senatului, pe Pavel Năstase, de exemplu?  Și că tot veni vorba, abia aștept verdictul Universității de Vest din Timișoara în cazul rectorului plagiator Marilen Pirtea pentru a vedea cât de dispuse sunt unele universități să-și curețe impostura ”, a scris ea pe Facebook.

Articolul analizat de România Curată este intitulat „Information System Audit for University Governance in Bucharest Academy of Economic Studies”, și este semant de Ion Gh. Roșca, Pavel Năstase și Florin Mihai. Astfel, au fost identificate 11 adrese web de unde ar fi fost preluate informații, prin metoda copy-paste.

Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă