12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Educației rezolvă problema manualelor prin reciclare

Ministrul Educației rezolvă problema manualelor prin reciclare

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că nu poate garanta finalizarea la timp a licitaţiei pentru manualele de clasa a III-a, explicând că nu se poate garanta pentru nicio achiziţie publică, dar că elevii vor avea din toamnă manuale pe bănci, noi sau vechi, deoarece sunt “transmisibile”, relatează Mediafax

“Nimeni nu poate garanta, în condiţiile actualei legislaţii, data la care se poate finaliza un proces de achiziţie publică, însă pot să vă garantez că situaţia din anul trecut nu se va mai repeta, lucrurile find diferite la nivel de principiu. Anul trecut a fost vorba de abecedare, de manuale de clasa I, care nu sunt transmisibile, spre deosebire da manualele de clasa a III-a, care sunt transmibile. Deci, soluţia de rezervă în cazul pe care nu şi-l doreşte nimeni, pentru că ar duce la o întârziere a termenului de implemetare a noii curricule pe care ne-o dorim cu toţii, chiar şi în acest caz cel mai defavorabil, elevii de clasa a III-a vor avea la începutul anului şcolar manuale pe bănci, vechi sau noi”, a declarat Cîmpeanu, joi, după o discuţie cu sindicatele din domeniu.

Ministrul a precizat că a solicitat introducerea în caietul de sarcini a abordărilor cele mai profesionale, care să lase cât mai puţin loc de contestaţii, precum şi a unei clauze “care să evalueze la nivel preliminar calitatea manualelor ofertate”, după care să se respecte întocmai reglementările legislaţiei în vigoare privind achiziţiile.

Citește și: Dezvăluiri. Biserica decide ce învaţă elevii la religie, ministerul Educaţiei a pierdut orice control

Cîmpeanu a mai precizat că numărul maxim de manuale alternative va fi de trei, pentru că altfel, în pofida numărului mai mare, calitatea ar fi mai slabă.

“Cu cât dorim să avem mai multe manuale alternative, cu atât vom distribui în şcoli manuale de o calitate mai slabă”, a susţinut ministrul.

El a discutat cu sindicatele despre solicitarea acestora de elaborare a unei noi legi a educaţiei, dar şi despre necesitatea altor prevederi privind salarizarea, ţinând cont de majorarea salariului minim pe economie, astfel încât să se păstreze un raport just între cadrele didactice calificate şi personalul nedidactic.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă