10 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMinistrul Mihnea Costoiu dezvăluie provocarea-cheie pentru România în viitor

Ministrul Mihnea Costoiu dezvăluie provocarea-cheie pentru România în viitor

Ministrul Mihnea Costoiu a declarat, vineri, la deschiderea programului Academia BNR, că provocarea-cheie pentru România în orizontul 2020 este dezvoltarea şi dinamizarea inovării prin susţinerea cercetării – dezvoltării.

„Susţinerea specializării inteligente este unul dintre obiectivele specifice propuse prin Strategia Naţională de CDI. Pentru ca România să devină competitivă la nivel regional şi global în orizontul 2020, avem ca obiective crearea unui mediu stimulativ pentru iniţiativa sectorului privat, centrarea unei părţi importante a activităţilor CDI pe problemele societăţii, susţinerea cercetării de excelenţă, atingerea până în 2020 a masei critice de cercetători şi dezvoltarea unor organizaţii de cercetare performante, capabile să devină operatori regionali şi globali”, a afirmat ministrul Mihnea Costoiu.

„Prin urmare, provocarea-cheie pentru România pentru orizontul 2020 este dezvoltarea şi dinamizarea inovării prin susţinerea cercetării – dezvoltării, stimularea mediului privat pentru inovare, susţinerea dezvoltării resurselor umane din CDI orientate spre sectoare cu potenţial de creştere”, a punctat ministrul cercetării.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, a participat vineri, 5 septembrie, la Constanţa, la lucrările celei de-a doua sesiuni din 2014 a programului „Academica BNR”, sesiune dedicată managementului universitar.

Ministrul Mihnea Costoiu a subliniat importanţa acestui program care certifică implicarea fermă a Băncii Naţionale în sprijinirea învăţământului universitar şi a declarat că astfel de iniţiative au rolul de a stabili şi stabiliza un solid canal de comunicare între BNR şi mediul academic. 

La evenimentul de vineri au participat oficiali BNR, în frunte cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi membrii Consiliului de Administraţie al BNR, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Rectorilor şi ai universităţilor partenere, cadre didactice angrenate în programul „ACADEMICA BNR”, precum şi reprezentanţi ai comunităţii financiar-bancare şi de afaceri locale şi regionale.

A doua sesiune din acest an a programului „Academica BNR” se desfăşoară în perioada 4-7 septembrie la Universitatea Maritimă din Constanţa şi este organizată de Banca Naţională a României, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Consiliul Naţional al Rectorilor.
 

Cele mai citite

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...

DIICOT a reținut doi suspecți la Pitești, pentru trafic de droguri

La data de 16 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești au luat măsura...

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...
Ultima oră
Pe aceeași temă