12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialO elevă din Covasna a obținut 10 pe linie la Bacalaureat

O elevă din Covasna a obținut 10 pe linie la Bacalaureat

O elevă de la Colegiul Național 'Mihai Viteazul' din Sfântu Gheorghe, Patricia Silvia Mihalca, absolventă a secției de Filologie, a avut media 10 la examenul de Bacalaureat, informează Agerpres.

Directoarea adjunctă a Colegiului, prof. Maria Băilă a declarat luni, pentru Agerpres, că Patricia a fost o elevă foarte conștiincioasă, a citit foarte mult, a fost olimpică la Limba română și merită pe deplin felicitări.

Colegiul Național 'Mihai Viteazul' din Sfântu Gheorghe, cel mai mare liceu cu predare în limba română din județul Covasna, a obținut pentru al doilea an consecutiv cele mai bune rezultate din județ la Bacalaureat, situându-se la locul I cu o rată de promovabilitate de 90%. Maria Băilă consideră că rezultatele se datorează deopotrivă seriozității elevilor și cadrelor didactice.

'Munca, seriozitatea și dăruirea sunt definiția succesului nostru, seriozitatea copiilor și a cadrelor didactice care și-au făcut cu conștiinciozitate datoria (…) La fiecare disciplină, cadrele didactice au ținut ore suplimentare gratuite pentru elevi și ne bucurăm foarte mult pentru aceste rezultate', a declarat prof. Maria Băilă.

La nivelul județului, rata de promovabilitate la Bacalaureat a fost de peste 56% înaintea contestațiilor, cu aproape 13 procente mai mare decât anul trecut.

Pe locul II, în funcție de procentul de promovabilitate, s-au situat Colegiul teoretic 'Szekely Miko' și Liceul teoretic 'Mikes Kelemen' din Sfântu Gheorghe, ambele cu predare în limba maghiară, cu 89,19%, respectiv 84,52%.

O performanță deosebită a realizat și eleva Roșu Krista de la Colegiul 'Szekely Miko' din Sfântu Gheorghe, care a obținut media generală 9,88, respectiv 9,55 la Limba și literatura română și 10 la celelalte probe ale Bacalaureatului.

Cele mai slabe rezultate s-au înregistrat la Liceul Tehnologic 'Kos Karoly' din Sfântu Gheorghe (promovalibitate 7,41%) și Liceul Tehnologic 'Nicolae Bălcescu' din Întorsura Buzăului (13,89%).

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă