18.9 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialO grădiniță din Bistrița funcționează, de trei ani, fără autorizație

O grădiniță din Bistrița funcționează, de trei ani, fără autorizație

O grădiniţă din municipiul Bistriţa a fost amendată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Bistriţa-Năsăud cu suma de 4.000 de lei, pe motiv că funcționează fără autorizație, deși grădinița a fost deschisă în urmă cu trei ani. Mai mult, au găsit alimente care nu aveau inscripţionate date privind producătorul şi termenele de valabilitate, potrivit șefei instituției, Iuliana Deneș, citată de Agerpres.

Comisarul şef Iuliana Deneş a precizat că vor fi trimise notificări atât Inspectoratului Şcolar, cât şi ARACIP în legătură cu grădinița din cartierul Unirea din Bistriţa. 

Întrebată care este situaţia grădiniţei Camelia Tabără a apreciat că, nefiind autorizată, unitatea în cauză este „o entitate virtuală”. 

Citește și: PROTESTE. Eliberarea din arest a directoarei de la ”Grădinița groazei” i-a scos în stradă pe părinții nemulțumiți

„Din punctul nostru de vedere, orice unitate de învăţământ particular trebuie să se autorizeze de către ARACIP şi să vină să informeze Inspectoratul. Atâta timp cât n-au venit şi nu există în lista centralizată de reţea şcolară – reţea care este confirmată şi prin hotărâre de Consiliu Local, înseamnă că nu există în formă autorizată. Îi sfătuim pe toţi părinţii să se uite cu atenţie exact care este reţeaua şi unde sunt îndeplinite condiţiile validate de sistemul naţional de învăţământ. (…) Din punctul nostru de vedere, nu există, deci e o entitate virtuală”, a spus şeful IŞJ Bistriţa-Năsăud. 

Grădiniţa privată din cartierul Unirea funcţionează din anul 2013 şi pe site-ul acesteia este prezentată drept „o grădiniţă altfel”. Afacerea aparţine şefei secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Victoria Bindea, care a fost căsătorită cu Valer Bindea, fost prefect al judeţului şi fost secretar de stat în Ministerul Muncii. 

Citește și: Mai mulți copii, examinați de specialiștii în medicină legală, după ce au fost bătuți la o grădiniță

Conform centralizării făcute de IŞJ Bistriţa-Năsăud în legătură cu unităţile de învăţământ private din judeţ, care deţin autorizaţie de funcţionare, patru sunt grădiniţe, dintre care una singură este şi acreditată şi primeşte finanţare de la bugetul de stat. 

CJPC a efectuat, în cursul săptămânii trecute, controale la unităţile de învăţământ preşcolar din judeţ, care funcţionează în regim privat, alături de reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) şi ai Direcţiei de Sănătate Publică. Şeful IŞJ Bistriţa-Năsăud, Camelia Tabără, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă din data de 13 aprilie că, din punctul de vedere al instituţiei pe care o conduce, grădiniţele care funcţionează fără autorizaţie „nu există”. 

Citește și: VIDEO. Copii agresaţi la o grădiniţă din Capitală, chiar de directoare. ISMB: Grădinița funcționa ilegal

Cele mai citite

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Acțiunile de control ale ANAF, în aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscală cu 430 milioane lei

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) prezintă raportul lunii aprilie al acțiunilor întreprinse de către direcțiile de specialitate din cadrul ANAF...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă