10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialPDL cere majorarea burselor studenților

PDL cere majorarea burselor studenților

Consilierul județean Rareș Rusu crede că noile taxe introduse de Guvern ar putea furniza resursele necesare măririi cuantumului burselor.

Apropierea începerii anului universitar a stârnit o nouă dispută între Putere și Opoziție. De data aceasta, tema disputei este majorarea burselor studenților. Vicepreședintele PDL Cluj, Rareș Rusu, crede că Guvernul ar trebui să folosească veniturile bugetare generate de introducerea unor noi taxe și de majorarea impozitelor pentru a mări bursele studenților.

”Anul universitar începe sub auspiciile incompetenței și nese­rio­zității, «brandurile» guvernării Ponta. După ce s-au făcut de râs la începerea anului școlar, când nu au fost în stare să ofere abecedare copiilor care au început clasa I, guvernanții au toate șansele să gafeze din nou și la începerea anului universitar. Deși «doctorul» Victor Viorel Ponta se laudă cu o formidabilă creștere economică, se pare că aceasta se regăsește doar în buzunarele și conturile baronilor PSD. Studenții, cei care ar trebui să reprezinte speranța unui viitor mai bun pentru România, sunt condamnați și în acest an la umilință și sărăcie. Bursele pe care le primesc din partea Guvernului nu le ajung de la o lună la alta, iar pentru plata cheltuielilor de întreținere trebuie să apeleze tot la părinți. Cer Guvernului să mărească bursele studenților cu cel puțin 50 la sută. Măcar atât lucru poate să facă «doctorul» Ponta cu banii luați românilor prin intermediul celor 36 de noi taxe și a impozitelor mărite”, spune Rareș Rusu. El mai spune că ”Guvernul trebuie să lase la o parte ostilitatea arătată până acum studenților din România. Ponta știe că tinerii care muncesc serios ca să își ia corect doctoratele nu votează cu faraonii roșii. Însă acest lucru nu este un motiv pentru ca primul plagiator al țării să își bată joc de cei care într-o zi îi vor plăti lui pensia”.

La rândul lor, reprezentanții PSD critică declarațiile lui Rareș Rusu. Ei spun că propunerea vicepreședintelui PDL Cluj are strict conotație electorală.

Reprezentanții PSD mai afirmă că propunerea formulată de Rareș Rusu ar avea doar rolul de a mobiliza voturile studenților în favoarea partidelor de Opoziție.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă