13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPeste 12 candidați pe loc s-au înscris la Facultatea de Poliție. Se...

Peste 12 candidați pe loc s-au înscris la Facultatea de Poliție. Se intră mai ușor la Jandarmi sau la Pompieri

Peste 4.300 de candidați au depus dosare, în această vară, pentru admiterea în Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București, anunță Ministerul de Interne.

În anul 2016, numărul de locuri oferite la admitere este de 795, cu 184 mai multe decât anul trecut.

Pentru examenele de admitere fost depuse peste 4.300 de dosare, iar cei mai mulți dintre candidați s-au înscris pentru Facultatea de Poliție, unde se înregistrează o concurență de peste 12 candidați/loc. În cazul facultăților de Jandarmi și Pompieri se înregistrează peste 7 candidați/loc.

Pentru acest an, în contextul aplicării Planului de reducere a deficitului de personal din MAI, aprobat de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, cifra de școlarizare a Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” a crescut cu 184 de locuri, de la 611 în 2015 la 795 de locuri în anul 2016.

Până la acest moment, candidații au parcurs mai multe etape de selecție, printre care evaluarea psihologică și vizita medicală.

Academia de Poliție primește studenți la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative – specializarea „Drept” (inclusiv învățământ la distanță), Facultatea de Poliţie, Facultatea de Poliţie de Frontieră, Facultatea de Jandarmi, Facultatea de Pompieri și Facultatea de Arhivistică.

De asemenea, Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative are și specializarea ”Administraţie publică”,  forma de învăţământ cu frecvenţă, locuri pentru studenţi civili, cu taxă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă