4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Poiana groazei de la Vrâncioaia. O educatoare este filmată cum bate...

VIDEO. Poiana groazei de la Vrâncioaia. O educatoare este filmată cum bate micuții la ore. Poliția a deschis o anchetă

UPDATE 12,45: Poliţiştii au început, luni, o anchetă asupra educatoarei de la o grădiniţă din comuna Vrâncioaia, care a fost filmată în timp ce lovea copiii şi striga la ei, informează Mediafax.

Educatoarea Mihaela Ciornea este acum cercetată pentru purtare abuzivă şi loviri sau alte violenţe.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vrancea au anunţat, luni, că educatoarea Mihaela Ciornea, înregistrată în timp ce îi agresa verbal şi fizic pe cei mici, este cercetată pentru două infracţiuni.

”Poliţiştii s-au autosesizat şi a fost întocmit dosar penal pentru purtare abuzivă şi loviri sau alte violenţe", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt IPJ Gorj, Lidia Braşoveanu. Potrivit acesteia, niciun părinte de la grădiniţă nu a depus până acum plângere.


O postare recentă de pe YouTube scoate la iveală existența unei adevărate grădinițe a groazei în satul Poiana din comuna Vrâncioaia, în mijlocul munților Vrancei.

În imaginile filmate cu telefonul mobil se vede foar­te clar cum educatoarea Mihaela Ciornea bate copiii cu o sălbăticie greu de explicat pentru un om normal. Un fapt la fel de șocant este și acela că educatoarea recunoaște nonșalant că îi bate constant pe copii, dar își „asumă responsabilitatea“. „Mi-am ieșit din fire“, a fost explicația dată presei de către educatoarea Mihaela Ciornea.

O mamă a înregistrat bătaia la oră

Cea care a înregistrat comportamentul monstruos al educatoarei este Iuliana Miron, mama uneia dintre fetițele din grupa educatoarei Mihaela Ciornea. Iuliana Miron, care a asistat la ora în cauză, vrea și să organizeze un protest împotriva acestui cadru didactic. De altfel, mai mulți părinți au reclamat la Inspectoratul Școlar Vrancea practicile acestei educatoare. „Mai mulți părinți au reclamat și anul trecut comportamentul doamnei educatoare, iar de la IȘJ ni s-a spus ca trebuie să avem filmarea cu bătăile aplicate micuților. Eu am asistat la oră și, în prezența mea, dânsa maltrata copiii. Nu este o educatoare, este un monstru. Nu l-a bătut pe copilul meu, ci pe alți copii, dar să știți că și fetița mea de 4 ani este traumatizată de faptul că îi sunt bătuți colegii. Nu-i place să asiste la scene violente. Are coșmaruri noaptea. Am pus filmările pe net să le vadă toată lumea. De asemenea, am anunțat și pro­tecția copilului încă de vineri, 21 octombrie, și mi-au spus că vor face verificări. Am făcut reclamație si la Inspectoratul Școlar. Cu ce drept bate copiii și îi maltratează? Eu vreau să protestez împotriva unor astfel de practici, voi face apel în acest sens, la părinții și elevii din mai multe școli. Ne-am săturat de atâta violență în școlile noastre“, a precizat presei Iuliana Miron.

Directorul școlii: „Educatoarea e mai emotivă și s-a panicat“

Ion Ionașcu, inspector școlar zonal, spune că a auzit de acest caz și că instituția va trece la verificări. „Vom analiza faptele și, în funcție de gravitatea lor și de timpul pe care îl avem, vom merge acolo și vom vedea care este situația“, a afirmat inspectorul Ionașcu.

Pe de altă parte, directorul școlii din Vrâncioaia, Nicușor Caloian, șeful direct al educatoarei Ciornea, a precizat pentru presă că a discutat cu educatoarea, dar s-a putut înțelege cu cadrul didactic în chestiune deoarece este „mai emotivă și s-a panicat“. Profesorul Caloian mai spune că, „deocamdată, nu este nici o sesizare scrisă, ci doar una verbală“. „Doamna educatoare cunoaște foarte bine regulamentul, care nu permite astfel de lucruri. Dar doamna Ciornea este mai emotivă și s-a panicat. Vom vedea săptămâna viitoare cum stau lucrurile. Vom demara o anchetă internă, riguroasă, iar vinovatul va fi sancționat“, a precizat directorul școlii din Vrâncioaia.

Conform legii, un cadru didactic care agresează un copil poate fi sancționat, pentru abateri minore, cu observație scrisă sau avertisment. Agresiunile fizice, însă, pot fi pedepsite cu reducerea salariului cu 15% pe o perioadă de până la șase luni. Maximul pedepsei este desfacerea contractului de muncă.   

Mai mulți părinți au reclamat și anul trecut comportamentul doamnei educatoare, iar de la IȘJ ni s-a spus că trebuie să avem filmarea cu bătăile aplicate micuților. Eu am asistat la oră și, în prezența mea, dânsa maltrata copiii. Nu este o educatoare, este un monstru.“

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă