16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialPrefectul de Mehedinți vrea sancționarea școlilor cu rezultate slabe la examenele naționale

Prefectul de Mehedinți vrea sancționarea școlilor cu rezultate slabe la examenele naționale

Prefectul județului Mehedinți, Nicolae Drăghiea, i-a cerut șefei Inspectoratului Școlar să sancționeze profesorii din școlile unde s-au obținut rezultate proaste la examenele naționale, informează Agerpres.

Drăghiea a arătat că nu este permisă situația existenței unor licee cu promovabilitate zero sau până în 20% și școli gimnaziale în care o majoritate însemnată de elevi să nu obțină media peste 6.

"Ținând cont de evaluările sub așteptări putem trage concluzia că la aceste școli cadrele didactice nu au depus suficiente eforturi pentru pregătirea elevilor, din care cauză consider că nu și-au făcut datoria și trebuie să fie trași la răspundere", a precizat prefectul de Mehedinți.

Și ministrul Educației, Remus Pricopie,a anunțat că vor fi analizate județele în care promovabilitatea la examenele naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, a fost foarte scăzută.

Anul acesta, 60% din absolvenții de liceu au reușit să ia nota 6 la examenul de Bacalaureat, iar 71% din elevii de clasa a VIII-a au promovat Evaluarea Națională.

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă