13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPricopie le promite profesorilor bani europeni pentru cumpărarea materialor didactice

Pricopie le promite profesorilor bani europeni pentru cumpărarea materialor didactice

Ministrul Educației, Remus Pricopie, le-a promis, joi, profesorilor din învățământul preuniversitar că,până la sfârșitul anului, vor putea cumpăra cărți cu bani din fonduri europene, relatează Mediafax.

Astfel, Pricopie a precizat că MEN vrea reintroducerea unei sume de bani, echivalentul a 100 de euro, pentru cumpărarea materialelor didactice.

"Este un drept pe care l-au pierdut, pe care nu-l vom introduce în aceeaşi formă, pentru că întotdeauna mi s-a părut o formă rigidă. Eu sper ca din această toamnă, repet, de data aceasta folosind şi surse europene, adică fonduri structurale, profesorii să poată primi o anumită sumă de bani pentru a gestiona dezvoltarea lor profesională, care poate să însemne achiziţie de cărţi, achiziţie de reviste, abonamente la diferite site-uri specializate sau reviste specializate, participare la conferinţe", a spus Pricopie.

El a precizat că în momentul de faţă nu există o prevedere bugetară pentru acordarea acestor sume.

"Nu uitaţi că avem câteva sute de milioane de euro necheltuite pe fonduri structurale, care sunt separat de bugetul statului, şi din aceste sume, în ultimele săptămâni, în discuţie cu domnul ministru Teodorovici şi discutând şi cu domnul prim-ministru, încercăm să punem toate lucrurile cap la cap pentru ca, până la sfârşitul anului calendaristic, acest lucru să se întâmple", a afirmat ministrul Educației.

El a arătat că doreşte reintroducerea într-o formă modernă a alocării sumei de 100 de euro pentru cărţi.

"Nu în sensul că vor primi profesorii 100 de euro şi trebuie să aducă dovada că au cumpărat cărţi de 100 de euro,(…) pentru că dacă-i dai unui profesor o sumă de bani să facă ceva, probabil că ştie el ce are de făcut, nu trebuie să-l controlez contabil. Fie că vorbim de echivalentul a 100 -150 de euro, eu am mers pe o sumă mai mare, fără să fie nevoie de decontare, iar cu această sumă profesorul să-şi poată cumpăra cărţi, să meargă la un curs de formare, să participe la o conferinţă, să facă ce consideră", a explicat Pricopie, precizând că această sumă ar urma să fie acordată inclusiv profesorilor suplinitori.

Cele mai citite

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...
Ultima oră
Pe aceeași temă