9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrimarul comunei Ulmi a fost condamnat la trei ani de închisoare, după...

Primarul comunei Ulmi a fost condamnat la trei ani de închisoare, după ce o elevă a murit în curtea școlii

Primarul localităţii dâmboviţene Ulmi, Vărzaru Nicolae, a fost condamnat la trei ani cu închisoare în cazul fetiţei care a murit în 2012, după ce a căzut într-o hazna din curtea şcolii, informează Agerpres.

Decizia instanţei nu este definitivă. 

”În baza art. 192 alin. 2 cod penal cu aplicarea art. 5 cod penal, condamnă pe inculpatul Vărzaru Nicolae la 3 ani închisoare. În baza art. 67 alin. 1 cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de 3 ani, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, g , k cod penal. În baza art. 65 alin. 1 cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a,b,g,k cod penal, a căror exercitare a fost interzisă ca pedeapsă complementară. În baza art. 35 alin. 2 din Legea nr. 10/1995 modif. cu art. 5 cod penal, art. 136 alin. 2 cod penal şi art. 137 alin. 4 lit. c cod penal, condamnă pe inculpata persoană juridică S. C. Diana – S.R.L., administrator judiciar al acesteia fiind Cabinetul Individual de practician în Insolvenţă ‘Constantin Iulian’, cu sediul în … cu punctul de lucru în municipiul …, la 60.000 lei amendă (200 zile a câte 300 lei/zi amendă)”, se arată în decizia Judecătoriei Târgovişte din data de 2 februarie 2016. 

În document sunt prevăzute şi daune morale pentru familia fetiţei- 

”Obligă pe inculpatul Vărzaru Nicolae în solidar cu Primăria Comunei Ulmi, precum şi pe inculpata SC Diana SRL, la despăgubirea părţilor civile, după cum urmează: 220.000 lei cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Marinela, cu domiciliul în comuna …; 10.000 lei cu titlu de despăgubiri materiale către partea civilă Ion Marinela”, se mai arată în decizia instanţei. 

În martie 2012, trei fetiţe au căzut în hazna, în timpul recreaţiei, în curtea unei şcoli din Viişoara, comuna Ulmi. Două au fost scoase de către un angajat al unităţii de învăţământ, un îngrijitor, iar lipsa celei de-a treia elevă a fost observată mai târziu, când au fost reluate cursurile şi învăţătoarea a făcut prezenţa în clasă. 

Datele anchetei arătau, la momentul producerii incidentului, că cele trei eleve de clasa a doua au ieşit în recreaţie în curtea şcolii, ele se jucau, săreau pe plăcile din beton care acopereau fosa septică a toaletei, aflată în spatele şcolii. La un moment dat, o placă de beton s-a desprins, iar cei trei copii au căzut. 

Două dintre fetiţe au fost salvate de către îngrijitorul şcolii, iar ulterior, în clasă, cadrele didactice au constatat că mai lipseşte o elevă şi au chemat pompierii şi Poliţia sunând la 112. Fetiţa nu a mai putut fi salvată.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă