13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialProfesoară din Suceava, anchetată, după ce i-a tuns bretonul unui elev, în...

Profesoară din Suceava, anchetată, după ce i-a tuns bretonul unui elev, în timpul orei

O profesoară de fizică de la o școală din Fălticeni, Suceava, este anchetată de Inspectoratul Școlar, după ce i-a tuns bretonul unui elev, în timpul orei, relatează, duminică, Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Suceava, Mariana Drumea, a declarat că părintele unui elev din clasa a VI- a de la Şcoala "Ion Irimescu" din Fălticeni a depus, vineri, o sesizare la ISJ în care reclamă că, în timpul orei de fizică, profesoara Liliana Ciuruş, director adjunct al unităţii, i-a tăiat cu o foarfecă bretonul fiului său, din cauză că ar fi fost prea lung.

Mariana Drumea a spus că în Regulamentul de ordine interioară al Școlii "Ion Irimescu", aprobat în Comitetul de Părinţi, este prevăzut ca părul elevilor să aibă o anumită lungime. Ea a precizat că anterior acestui incident directorul adjunct al şcolii le atrăsese atenţia elevilor să respecte această prevedere a regulamentului, respectiv ca băieţii să nu aibă bretonul foarte lung.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Suceava a mai spus că părinţii susţin că băiatul s-ar fi tuns şi şi-ar fi scurtat bretonul, însă cu toate acestea profesoara ar fi acţionat în acel mod, reproșându-i în continuare copilului că are părul prea lung.

Potrivit sursei citate, inspectorul şcolar zonal va verifica, luni, aspectele reclamate de către părinții copilului de clasa a VI-a, iar ”dacă se va constata că s-a produs o abatere din partea cadrului didactic va propune măsurile care se impun”.

Ea a spus că în cazul unui profesor care are şi o funcţie de conducere legea prevede că o eventuală anchetă va fi făcută de o comisie stabilită de Consiliul de Administraţie al şcolii respective, din care va face parte şi un inspector şcolar.

"Şi în Statutul Cadrelor Didactice sunt menţionate sancţiuni care, în funcţie de gravitatea faptei, pot fi propuse de comisia care anchetează cazul", a spus Drumea.

Reprezentantul ISJ Suceava a subliniat că un profesor trebuie să găsească alte metode pentru a-i convinge pe elevi să respecte Regulamentul de Ordine Interioară al unităţii, fie prin discuţii cu aceştia, fie şi cu părinţii lor, pentru a le explica faptul că este în folosul lor să fie respectate regulile stabilite de comun acord.

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă