19.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialProfesorii români, instruiți de NASA

Profesorii români, instruiți de NASA

 

Doi profesori români au participat, timp de o săptămână, la un program de instruire în Centrul Educațional NASA, din Alabama, unde au învățat metode noi, mai atractive pentru elevi, de predare a fizicii și astronauticii.

Profesorul de fizică Adrian Mehedinți, din Puchenii Mari, este pasionat de mult timp și de astronomie. Este unul dintre profesorii care au organizat o tabară de astronomie la Piatra Arsă și a fost evaluator la olimpiadele de astronomie la nivel local și național. De acum doi ani, profesorul a scris constant celor de la NASA, pentru a-i convinge să participe la un program educațional, și a fost admis la Honeywell Educators @ Space Academy. În parteneriat cu U.S. Space & Rocket Center (USSRC), compania Honeywell (NYSE:HON) a dezvoltat un program premiat de şcolarizare pentru a-i ajuta pe profesorii de matematică şi ştiinţe ale naturii din învăţământul mediu să educe mai eficient elevii în domeniul științelor exacte.

Timp de șapte zile, nouă ore pe zi, profesorul de fizică a avut întâlniri cu VIP-urile de la NASA, de la comandanți de nave spațiale la scriitori de povestiri SF, și s-a întors plin de entuziasm după acea experiență. „Văd cu totul altfel activitatea mea de profesor. Se poate preda mult mai atractiv elevilor, te poți juca mai mult la ore”, a povestit pentru RL Adrian Mehedinți.

Tot ce știa a căpătat alte dimensiuni. Profesorul a intrat în capsulele astronauților, a văzut cum astronauții își exersează manevrele în stimulare. „Am trăit poveștile misiunilor pe Lună pe care-mi plăcea să le spun la clasă elevilor mei, acum însă le voi putea oferi și acele detalii concrete și spectaculoase care dau viață legendelor și stârnesc curiozitatea și pasiunea pentru știință. Nu se știe în ce clasă sunt urmașii lui Armstrong”, a mai spus profesorul. Mehedinți este al șaptelea profesor din Ploiești care a vizitat un centru NASA.

„Am participat la lansarea unei rachete“

Un alt profesor care a participat la acest program este Carmen Tănăsescu din Brașov. Carmen Tănăsescu povestește cum experiența Honeywell Educators @ Space Academy a fost ca o revelație. „A fost o experiență unică, ce a exploatat toate aptitudinile unui cadru didactic. Este foarte important pentru un profesor de fizică să poată trăi teoria pe care o predă la clasă de ani buni. Am aflat cum funcționează navetele spațiale, teoria aplicând-o apoi într-un simulator. Am făcut parte din echipa terestră, am jucat rolul cercetătorului și al specialistului care fixează defecțiunile apărute în timpul zborului. Am participat la construirea și lansarea unei rachete. Tot echipa mea a ieșit să repare nava în spațiul cosmic. Absolut toate pot fi aplicate și la clasă și le voi introduce în conținutul opționalului”, a relatat ea.

47 de profesori români au fost aleși să participe la programul Honeywell Educators, în 10 ani.

„Honeywell este lider de nivel mondial în ceea ce priveşte educarea profesorilor din domeniul STEM”, a observat dr. Deborah Barnhart, CEO şi director executiv al USSRC. „Aceşti profesori, la rândul lor, inspiră anual zeci de mii de elevi din întreaga lume. Ne face plăcere să fim parteneri cu Honeywell pentru a ajuta la dezvoltarea generaţiei următoare din domeniul STEM.”

Pentru a ajunge la Honeywell Educators @ Space Academy, candidaţii trebuie să treacă printr-un proces minuţios de selecție. Profesorii care se califică primesc şcolarizări, călătorii dus-întors cu avionul, instruire, mese şi cazare sponsorizate de Honeywell şi angajaţii acestei companii.

Profesorul de fizică Adrian Mehedinți a participat timp de o săptămână la cursuri de instruire la NASA

Cele mai citite

Măsurile și condițiile pentru votul cu urna specială la europarlamentare și locale

Biroul Electoral Central (BEC) a stabilit măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând,...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...

Modificări de trasee în acest weekend, în timpul desfășurării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”

Cu ocazia organizării evenimentului „Bucharest Street Food Festival – Spring Edition”, în zilele de 27.04.2024 (sâmbătă) și 28.04.2024 (duminică), între orele 09:00 – 22:00, circulația rutieră va fi restricţionată pe Șos....
Ultima oră
Pe aceeași temă