15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialProfesorul de la Universitatea Ovidius, anchetat pentru mită, a demisionat

Profesorul de la Universitatea Ovidius, anchetat pentru mită, a demisionat

Profesorul universitar Gheorghe Ţarălungă, anchetat de DNA pentru luare de mită, a demisionat, începând din data de 1 februarie, din funcția pe care o deținea la Universitatea Ovidius din Constanța.

Profesorul a fost prins în flagrant în timp ce primea 200 de euro de la un student în scopul de a-l promova la examenul pe care îl susţinea la disciplina Farmacie Clinică din anul V de studii. Flagrantul a fost realizat, miercuri, chiar în biroul profesorului de la sediul Facultăţii de Farmacie.

În aceeaşi zi, procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a profesorului Gheorghe Ţarălungă, care este şi colonel în rezervă, pentru luare de mită.

El a fost prezentat, joi, la Tribunalul Constanţa, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură admisă de către instanţă.

În aceeaşi cauză, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 30 de zile, şi faţă de studentul Evangelos Faloutsos, pentru dare de mită.

După ce Gheorghe Ţarălungă a fost arestat preventiv, conducerea Universității Ovidius decisese suspendarea acestuia din toate activităţile didactice şi administrative, până la finalizarea cercetărilor.

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă