13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialProfesorul-vânzător de la Iulia Hașdeu, suspendat

Profesorul-vânzător de la Iulia Hașdeu, suspendat

Consiliul de Administraţie al Colegiului Naţional "Iulia Haşdeu" din București a decis, luni, suspendarea contractului de muncă al profesorului de istorie care şi-ar fi obligat elevii să cumpere un atlas istoric semnat de el. Totodată, Consiliul de Administraţie al colegiului a hotărât şi sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti în legătură cu acest caz.

Contractul de muncă al profesorului este suspendat de marţi pe toată durata cercetării penale. Şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 în legătură cu profesorul de istorie.

"În urma apariţiei în presă a unor materiale referitoare la posibila implicare a unui profesor de la Colegiul Naţional 'Iulia Haşdeu' într-un conflict privind obligarea elevilor în a achiziţiona cărţi, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a constituit o echipă de control care s-a deplasat la unitatea de învăţământ, în data de 15 decembrie", anunţa ISMB pe 16 decembrie.

După control, echipa de inspectori a întocmit un raport pe care l-a înaintat atât Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în vederea analizării posibilelor fapte penale, cât şi Colegiului Naţional "Iulia Haşdeu", în vederea luării măsurilor legale ce se impun pe cale administrativă.

Profesorul reclamat, Niculae Cristea, este autor atât al Atlasului Comentat de Istorie a Românilor, cât şi al cărţii "Imaginea publică a Monarhiei în România".

"V-am cerut eu manualul? Nu! Manualul nu costă cât ăsta, vă spun sincer! Costă la jumătate, adică 25 de lei. V-am cerut manualul vouă? Nu! Dacă nu v-am cerut manualul şi am spus este un lucru după care lucrăm doi ani de zile, vi se pare mult? Nu mă interesează dacă vi se pare sau nu! Vin părinţii, duceţi-vă şi faceţi unde vreţi dumneavoastră! Anul acesta sunteţi la mâna mea, adică eu am pâinea şi cuţitul! Şi pot să vă demonstrez oricând că nu ştiţi istorie de nota 5!", le spunea acesta elevilor, potrivit unei înregistrări difuzate de TVR.

Cele mai citite

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă