15.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialProgram: Peste 1.300 de copii cu risc de abandon școlar vor primi...

Program: Peste 1.300 de copii cu risc de abandon școlar vor primi ajutor la teme, timp de un an

1.325 de copii care prezintă risc de abandon școlar vor învăța, în fiecare duminică, timp de un an, la orele de cateheză, despre grija față de mediu și nediscriminare și vor primi ajutor la lecții, pentru a nu rămâne în urmă cu materia. Și 318 copii care au renunțat la școală vor merge la cursuri de tipul Școală după școală. Inițiativa aparține organizației World Vision, în colaborare cu Patriarhia Română.

Proiectul, finanțat din fonduri europene, se desfășoară în Timișoara, Cluj și Craiova și își propune să combată abandonul școlar.

Proiectul ”Alege școala” are două componente: școala de duminică, în care preoții formați în cadrul programului le vor explica celor mici despre grija față de mediu, egalitate de șanse și nediscriminare și școala după școală, în care copiii vor fi ajutați la lecții de profesorii participanți în program, a explicat preotul Constatin Năclad, pentru România Liberă.

Năclad estimează că vor fi deschise 53 de centre în care copiii vor putea studia, iar, vara viitoare,toți copiii participanți în program vor merge în tabere, la Mănăstirea Caraiman.

Valoarea proiectului se ridică la două milioane de euro.

Citește și: A doua șansă: 375 de tineri din trei județe, încurajați să revină la școală

În 2013, rata abandonului școlar era de 17,5%, conform unui studiu lansat de Unicef și Ministerul Muncii. Printre factorii care influenţează cel mai mult abandonul şcolar se numără sărăcia, nivelul redus de educaţie al părinţilor, dificultatea de adaptare a copiilor la cultura şcolii, lipsa educaţiei preşcolare şi insuficienta adaptare a profesorilor la nevoile elevilor romi.

În 2012, peste 386.000 de copii cu vârste între trei și 17 ani nu erau înscriși în nici o formă de învățământ, iar ultimul recensământ arată că peste 245.000 de persoane de peste 10 ani sunt analfabete, conform Institutului Național de Statistică.

Cele mai citite

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Doi tineri au murit după ce au intrat cu scuterul într-un podeț. FOTO

Doi tineri au murit, noaptea trecută, într-un accident rutier produs pe raza satului Budeni, ce aparţine de oraşul Dolhasca, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru...

Rusia – Ucraina, ziua 773: SUA anunță un ajutor militar de 6 miliarde dolari pentru Kiev. VIDEO

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat o nouă componentă de asistenţă militară pentru Ucraina în valoare de şase miliarde de dolari, într-un...
Ultima oră
Pe aceeași temă