6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialREZULTATE BACALAUREAT 2015 EDU.RO. Ce spune Ministrul Educației despre notele de la...

REZULTATE BACALAUREAT 2015 EDU.RO. Ce spune Ministrul Educației despre notele de la BAC de anul acesta

REZULTATE BACALAUREAT 2015 EDU.RO. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, după afișarea rezultatelor la examenul de Bacalaureat, că rezultatele din acest an sunt mult mai bune, raportate la anii anteriori.

”Rezultatele bune pe toate cele trei filiere. este un lucru demn de apreciat. Elevii și profesorii s-au concentrat pe umplerea unor goluri”, a declarat Cîmpeanu, la Digi24.

Citește și: REZULTATE BACALAUREAT 2015 EDU.RO. Peste 66% dintre elevi au promovat examenul de Bacalaureat. Vezi STATISTICILE pe JUDEȚE

În acest context, ministrul Educației a ținut să sublinieze că rezultatele mult mai bune se datorează si faptului că, în acest an, subiectele au fost mult mai clare, iar baremul a fost creat asfel încât să nu lase loc de interpretări.

În ceea ce privește situația notelor obținute de elevii bucureșteni, Sorin Cîmpeanu a precizat că s-a înregistrat o creștere.

”La nivelul Bucurestiului avem o creștere a procentului de promovabilitate. Sectorul 1, urmat de Sectorul 2 și 4 apoi Sectorul5 și 6. Sectorul 6, cea mai mică rată de promovabilitate”, a spus Cîmpeanu.

El a mai precizat că sunt doar trei judete care au sub 5 %procent de promovare, spunând că acolo  trebuie remediată situația.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă