23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Vrancea după contestaţii

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2012: Note finale pentru judeţul Vrancea după contestaţii

UPDATE Astăzi site-ul edu.ro afişează online rezultatele finale la examenul de bacalaureat 2012. Elevii pot afla notele finale pe care le-am obţinut după contestaţii şi de la avizierele centrelor unde au dat examenul.

Urmăriţi romanialibera.ro pentru a afla rezultatele finale la examenul de bacalaureat şi rata de promovabilitate în judeţul Vrancea.

 

În judeţul Vrancea, au fost depuse un număr de 754 de contestaţii, cele mai multe la matematică respectiv 245, 241 la română, iar restul la alte discipline.

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în Vrancea a fost de 43,5 la sută, înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu aproximativ cinci puncte procentuale mai mult faţă de anul trecut, niciun absolvent de liceu din judeţ nereuşind să obţină nota 10.00, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit inspectorului şcolar general al ISJ Vrancea, Vasilica Zaharia, procentul final, după centralizarea tuturor datelor din centrele de examinare, este de 43,5.

Conform sursei citate, promovabilitatea la învăţământul de zi este de 47, 68 la sută, în timp ce la seral este de doar 2, 48 la sută. În acest sistem de învăţământ, s-au înscris la examenul de bacalaureat 200 de elevi, dintre care s-au prezentat 161. Doar patru dintre ei au luat bacalaureatul, iar 12 au note cuprinse între 5.00 şi 5.99.

La fără frecvenţă, au promovat 5, 17 la sută dintre absolveţi, iar la frecvenţă redusă 8, 06 la sută.

În sistemul învăţământ la distanţă promovabilitatea a fost zero, fiind înscris un singur candidat care nu a promovat bacalaureatul.

Conform şefului ISJ Vrancea, niciun elev nu a obţinut media 10.00 la bacalaureatul din acest an.

De asemenea, în Vrancea, nu există niciun liceu care să aibă promovabilitate sută la sută, în două licee promovarea fiind zero. Este vorba despre Liceul Tehnologic “Al. I. Cuza” din Panciu şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Elena Doamna.

Dacă anul trecut la Colegiul Unirea, unitate de învăţământ de top la nivel naţional, promovarea era de sută la sută, anul acesta procentul de promovare este de 98,45, trei absolvenţi fiind declaraţi respinşi.

“Nu putem fi mulţumiţi când promovabilitatea este sub 50 la sută. Dar faptul că există o creştere de cinci la sută faţă de rezultatele de anul trecut, ne face să credem că au fost luate măsuri în unele licee pentru remedirea situaţiei şcolare. Ne dorim ca pe viitor să existe o remediere substanţială a procentului de promovare. Sperăm ca la nivelul ministerial, în urma propunerilor venite din teritoriu, se va constata că este nevoie de un bacalaureat diferenţiat. Sperăm să existe înţelegere”, a declarat inspectorul şcolar general Vasilica Zaharia.

Potrivit Ministerului Educaţiei, în 8 iulie se afişează rezultatele sesiunii de vară a examenului de bacalaureat, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor putea fi depuse contestaţiile.

În perioada 10 -12 iulie, va avea loc soluţionarea contestaţiilor, iar la 13 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă