13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialRomânia, premiată pentru programe de educație financiară pentru copii și tineri

România, premiată pentru programe de educație financiară pentru copii și tineri

România a fost premiată, la Berlin, pentru programele de educație financiară pentru copii și tineri, în cadrul evenimentului Global Inclusion Awards 2017. Proiectele au urmărit reducerea excluziunii financiare în rândul elevilor.

România a fost nominalizată la categoria Child and Youth Finance International (CYFI) Country Award, alături de Azerbaijan, Georgia, Letonia și Rusia, fiind premiată de organizația CYFI, pentru implementarea mai multor programe de educație financiară. 

Proiectele au fost derulate de Ministerul Educației, Banca Națională a României (BNR) și de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). 

“Această distincţie, care ne onorează foarte mult, reprezintă o recunoaştere a calităţii proiectelor dezvoltate la nivel de ţară, printre care se remarcă şi cele iniţiate de ASF în ultimii ani. Ne bucurăm că, alături de Banca Naţională a României şi de Ministerul Educaţiei Naționale, contribuim la fundamentarea unor direcţii strategice în domeniul educaţiei, cu efecte benefice pe termen lung” , a declarat prim-vicepreședintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, la primirea premiului. 

Child and Youth Finance International este o organizaţie non-profit, fondată în Amsterdam, care își propune să îmbunătăţească gradul de incluziune financiară și educația pentru integrarea în economie a copiilor și a tinerilor, astfel încât fiecare copil, la absolvirea școlii primare, să aibă cunoștințe financiare și să fie capabil să-și administreze un cont de economii. Lansată în 2012, mișcarea globală CYFI adresată tinerilor s-a extins în mai mult de 140 de țări din întreaga lume.

Cele mai citite

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...
Ultima oră
Pe aceeași temă