10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialS-a terminat examenul de BACALAUREAT. Când se afişează REZULTATELE

S-a terminat examenul de BACALAUREAT. Când se afişează REZULTATELE

Peste 29.000 de absolvenţi de liceu au susţinut, vineri, ultima probă scrisă din sesiunea a doua de bacalaureat.

Rezultatele examenului vor fi afişate pe 1 septembrie, a anunţat  Ministerul Educației.

29.589 de elevi care au terminat clasa a XII-a au participat vineri la proba la alegere a profilului şi specializării – biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică şi argumentare, psihologie şi sociologie.

La ultima probă scrisă au fost înscrişi 36.717 de candidaţi, dar 7.128 dintre aceştia nu s-au prezentat. Potrivit comunicatului de presă al Ministerului Educaţiei, au fost eliminaţi din examen 37 de candidaţi, din cauza unor tentative de fraudă.

Prima afişare a rezultatelor se va realiza marţi, 1 septembrie, până la ora 16. Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16 – 20.

Soluţionarea contestaţiilor se va efectua în zilele de 2 şi 3 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice vineri, 4 septembrie.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă