13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialȘase medalii pentru România, la Olimpiada Internațională de Astronomie

Șase medalii pentru România, la Olimpiada Internațională de Astronomie

Elevii români au câștigat șase medalii – una de aur, două de argint şi trei de bronz – la Olimpiada Internațională de Astronomie, informează un comunicat al Ministerului Educației (MEN).

Medalia de aur a fost cucerită de Tudor Costel Creţu, elev în clasa a IX-a Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti. Cele două medalii de argint au fost adjudecate de Andrei Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu” din Brăila) şi Andrei Cătălin Răduc (clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti), laureat cu argint şi la ediţia precedentă.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Mălina Roşca (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Horea Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia), Andra Gabriela Jitaru (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ) şi Cosmin Andrei (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Andra Gabriela Jitaru a primit şi premiul special pentru cea mai bună probă observaţională.

Din lotul României a făcut parte şi Maria-Cristiana Dedu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ. Echipa a fost însoţită de profesorii coordonatori Anca Marian (Colegiul Naţional „I.M. Clain” din Blaj) şi Dan Oniciuc (Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Piatra Neamţ).

Ediţia a XIX-a a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie s-a desfăşurat în perioada 12 – 21 octombrie, la Bishkek – Cholpon-Ata (Kîrghizstan), şi a reunit 80 de concurenţi din 16 ţări.

Cele mai citite

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă