6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialȘcoală de vară pentru tinerii pasionați de IT din Cluj

Școală de vară pentru tinerii pasionați de IT din Cluj

Pentru 160 de liceeni din Cluj-Napoca, activitatea continuă și în perioada vacanței de vară. Dar nu la școală, ci la sediul companiei Fortech, în cadrul unui program dedicat educației în IT. Desfășurat sub titulatura “Descoperă-ți pasiunea în IT”, programul este o inițiativă comună dezvoltată de Fortech împreună cu Liceul Teoretic “Avram Iancu”, Colegiul Național “Emil Racoviță” și Liceul de Informatică “Tiberiu Popoviciu”.

Scopul acestei inițiative este de a consolida cunoștințele de informatică dobândite în școală cu activități practice și de a facilita contactul elevilor cu mediul de muncă real, într-o etapă în care aceștia își aleg viitoarea carieră, potrivit ClujToday.ro. Ediția-pilot lansată în martie 2015 reunește 160 de liceeni din clasele IX-XII, peste 20 de profesori și traineri și 36 de programatori din Fortech, care au devenit mentori pentru cele 32 de echipe formate. Programul este centrat pe componenta practică și pe sesiuni de mentorat, susținute de traininguri.

Subiectele abordate sunt dintre cele mai diverse, de la algoritmică, Java, OOP, aplicații mobile, tehnologii web, baze de date, metodologia Agile, la coordonare de proiect, lucru în echipă și comunicare. Cunoștințele dobândite în cadrul traingurilor sunt implementate în rezolvarea unor sarcini de proiect, similare cu cele realizate de un programator de profesie. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă