9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialȘefă de catedră din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, acuzată de...

Șefă de catedră din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, acuzată de abuz în serviciu și conflict de interese penal

O șefă de catedră din cadrul Universității Tehnice de Construcții București, Sanda Manea, este cercetată de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese în materie penală, abuz în serviciu și infracțiuni asimilate celor de corupție, informează un comunicat al ANI.

Sanda Manea, directoare a Departamentului de Geotehnică și Fundații, este acuzată că a încheiat 43 de contracte și subcontracte cu Universitatea de Construcții, prin intermediul firmei ei, de pe urma cărora a obținut peste 78.000 de lei.

”În perioada 2004 – 2009, persoana evaluată, în calitate de executant al unor lucrări specifice geotehnice (domeniul de specialitate al catedrei pe care o conducea), a încheiat prin intermediul MANEA SANDA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ un număr de 43 contracte și subcontracte cu Universitatea Tehnică de Construcții București (U.T.C.B.),  lucrări ce au constituit obiectul unor contracte încheiate anterior de U.T.C.B., în calitate de executant, cu diverși agenți economici, în calitate de beneficiari. În baza contractelor încheiate, persoana evaluată, prin MANEA SANDA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ, a realizat de la Universitatea Tehnică de Construcții București, în perioada 2004 – 2009, venituri în sumă totală de 78.429,91 Lei, conform facturilor fiscale emise și achitate”, arată inspectorii de integritate.

În acest sens, ANI a sesizat organele de cercetare penală, pentru a verifica indiciile descoperite în cazul Sandei Manea. Ea a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, dar nu a depus un punct de vedere la dosar.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă