16 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialȘefa de promoție, eliminată de la Bac, ADMISĂ la două facultăți

Șefa de promoție, eliminată de la Bac, ADMISĂ la două facultăți

Șefa de promoție din Bihor, Alexandra Burtă, eliminată de la Bacalaureat după ce ar fi fraudat examenul, a fost admisă la două facultăți din Timișoara, potrivit voceatransilvaniei.ro. 

Astfel, după ce a obținut în instanță anularea deciziei ISJ, tânără trebuie să aleagă între Facultatea de Ştiinţe Economice, specializarea Finanţe Bănci unde cu nota 9.57 a fost admisă la buget, şi la facultatea de Medicină, specializarea Farmacie, unde cu nota 6.90 a fost admisă la cu taxă. 

Citește și: Bihor: 12 elevi care au fost eliminați din Bacalaureat și-au obținut diplomele în instanță

Eleva de nota 10 a fost eliminată de la proba E)c) a examenului de Bacalaureat, proba de Matematică și, timp de două săptămână, până la prounțarea instanței nu a a știut dacă își va începe anii de studenție în această toamnă. 

“Pentru Alexandra au fost 10 zile de infern. Ea şi-a propus ca după terminarea Bacalaureatului să se pregătească mult mai mult pentru admiterea la facultate, însă în condiţiile date nu a mai reuşit să înveţe nimic. Şi pentru mine ca părinte a fost o perioadă neagră. Am simţit că am distrus viitorul fiicei mele. Mi-am pus speranţa în Justiţie şi sper ca până la final să demonstrăm în instanţă că eliminarea Alexandrei, dar şi a altor elevi a fost o nedreptate”, a spus Voicu Burtă, tatăl Alexandrei, pentru voceatransilvaniei.ro. 

Alexandra a fost eliminată din Bacalaureat după ce o comisie delegată de la Ministerul Educaţiei a vizionat înregistrările de la proba E)c) a examenului şi a concluzionat că eleva de nota 10 a fost „sursă – a lăsat să se copieze de pe foile şi lucrarea ei, a comunicat cu colegii din spate şi lateral”, în timp ce alţi elevi au fost eliminaţi pe motiv că „par să comunice cu vecinii”, fără a se explica cu exactitate dacă aceştia comunică sau nu cu ceilalţi candidaţi.

 Citește și: Cum se fură la Bacalaureat. Elevii, ajutați de profesori să trișeze

„Ce vină are Alexandra că a fost pusă strategic în bancă de către profesorii supraveghetori? A fost aşezată în mijloc, pentru ca restul elevilor să poată copia de la ea. Fata şi-a făcut lucrarea, şi-a făcut ciorne, dar nu a comunicat nimic cu nimeni, nu a dat subiectele rezolvate celorlaţi. A fost eliminată pentru că a fost considerată sursă. Era treaba ei să îşi supravegheze, timp de trei ore, ciornele şi colegii?“, a întreabat Voicu Burtă. 

Din lotul celor 12 elevi cărora li s-a admis anularea procesului verbal de eliminare, până în prezent, 10 au fost admişi la diferite facultăţi

Pe 19 august, la Curtea de Apel Oradea se va judeca contestaţia depusă de ISJ Bihor în cazul sentinţei dată de Tribunalul Bihor.

Alţi peste 30 de elevi au urmat aceeaşi cale, urmând ca tot pe 19 august, judecătorii Tribunalului Bihor să se pronunţe şi în cazul lor.

Cele mai citite

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă