17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialȘeful ISJ Tulcea și două profesoare, trimiși în judecată. Cum modificau cei...

Șeful ISJ Tulcea și două profesoare, trimiși în judecată. Cum modificau cei trei notele la Bac

Șeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, Dumitru Damian, a fost trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu, după ce a intervenit pe lângă o profesoară să îi dea nota 8 unui elev la bacalaureat. 

De asemenea, procurorii le-au mai trimis în judecată și pe Marian Costache, profesoară corectoare în cadrul examenului de bacalaureat – sesiunea august 2014 pentru abuz în serviciu și pe Greta Samoilă, profesoară corectoare și ea, pentru abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au arătat că în 30 august 2014, Damian Dumitru, în calitate de Inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea, încălcând-şi atribuţiunile de serviciu de preşedinte al Comisiei judeţene de examen Tulcea, a determinat-o pe Costache Mariana Gabi, profesor corector la disciplina geografie în cadrul examenului de bacalaureat – sesiunea august 2014 – desfăşurat în municipiul Tulcea, să acorde nota 8 pentru lucrarea la disciplina “Geografie” a unei candidate.

Candidata inserase în prealabil, în cuprinsul lucrării, semne distinctive pentru recunoaşterea identităţii sale.

Aceeaşi solicitare a lui Damian a ajuns şi la cunoştinţa Gretei Samoilă, prima profesoară corectoare, care a modificat personal răspunsurile candidatei, în aşa fel încât acesteia din urmă să îi poată fi acordată nota 8.

Prin aceste acțiuni, cei trei au provocat o vătămare a intereselor legitime ale unităţii de învăţământ care organiza examenul, respectiv de a înregistra rezultate corecte, precum şi un folos necuvenit candidatei, constând în obţinerea nemeritată a unei note superioare la disciplina “Geografie”, cu consecinţa promovării examenului de bacalaureat. 

Cele mai citite

Cod galben de vreme rea în 14 județe! Care sunt zonele vizate de avertizare

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ, valabilă pe parcursul zilei...

Două jucătoare din România, în optimile de finală ale turneului de la Roma

România are două jucătoare calificate în optimile de finală ale turneului WTA de la Roma, după ce Sorana Cîrstea și Irina Begu și-au câștigat...

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează

Starea actorului Florin Piersic se ameliorează dar pacientul rămâne internat în spital, au anunțat, duminică, 12 mai 2024, atât conducerea spitalului cât și ministrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă