10.4 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialSindicaliștii de la FSE ”Spiru Haret” salută adoptarea legii amnistiei pentru bugetari

Sindicaliștii de la FSE ”Spiru Haret” salută adoptarea legii amnistiei pentru bugetari

Amnistia fiscală pentru bugetari, adoptată luni seară de Senat, rezolvă ”mai multe probleme apărute ca urmare a unei legislații ambigue”, susține Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret”, într-un comunicat remis redacției.

Citește și: Legiferarea fărădelegii. Amnistia fiscală, cadou electoral de la Senat pentru toți bugetarii ce au obținut venituri nelegale

”Persoanele din învățământ care vor beneficia de prevederile acestei legi nu au înșelat statul cu sumele pentru care urmează să  fie exonerate. Angajații în cauză au primit drepturile respective, în baza legilor de salarizare din anii 2010 și 2011, sub forma unor sume compensatorii aferente sporurilor de care au beneficiat în mod legal până la data de 31 decembrie 2009. Actul normativ repară o nedreptate și, pentru acest lucru, țin să mulțumesc inițiatorilor și susținătorilor proiectului“, a arătat șeful FSE ”Spiru Haret”, Marius Nistor.

Citește și: Plumb: Pensionarii și mamele vor primi înapoi 400 de milioane de lei, în următorii 5 ani

Senatul a adoptat, luni seară, amnistia fiscală pentru bugetari, în care sunt incluși profesorii, cadrele medicale și personalul din administrația publică locală.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a arătat că nu știe câte persoane vor beneficia de noua lege, dar cuantumul debitelor pe care Guvernul îl va da înapoi este 300 de milioane de lei.

 

Cele mai citite

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă