10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Studenții de la Universitatea București se plâng de condițiile proaste din...

UPDATE. Studenții de la Universitatea București se plâng de condițiile proaste din cămine și de administratorii corupți. Problemele tinerilor, discutate miercuri în Senatul UB

UPDATE 16 octombrie: Președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012 a trimis redacției o sesizare conform căreia marșul studenților SSUB de duminică a adunat numai 10 persoane. Aceste persoane ar fi participat numai la Marșul pentru Basarabia, dar ar fi lăsat să se înțeleagă că era un protest studențesc. 

Contactat de Romania Libera, șeful SSUB, George Velcea, a precizat că protestul studenților a fost organizat înaintea marșului unionist, iar, după încheierea manifestației studențești, câțiva tineri s-au alăturat și marșului pentru Basarabia.

UPDATE 13.18: Senatul Universității București va discuta, miercuri, scrisoarea deschisă adresată de studenții SSUB, a precizat, pentru RL, Mircea Sava, din cadrul Biroului de Presă al UB.

Astfel, Universitatea București va comunica miercuri poziția sa vizavi de solicitările studenților, a mai spus Mircea Sava.

Reprezentanții Societății Studenților Universității din București (SSUB) se plâng de condițiile proaste din cămine, de distribuirea ilegală a locurilor către persoane care nu învață la UB, lipsa mașinilor de spălat, dar și abonamentele mari la internet, într-un comunicat remis redacției. Ei cer conducerii Universității București să rezolve aceste probleme.

Citește și: UPDATE. Protest al unui student al SNSPA, în timpul discursului lui Pricopie: ”Nu-mi place acest Guvern!”

”Printre problemele cu care studenții se confruntă zi de zi se numără: internetul scump, pentru un campus universitar, 30 de lei de student, oficii prost dotate, camerele ocupate clandestin de studenți ai altor universități sau persoane străine fără nicio legătură cu mediul universitar, administratori corupți, care intră peste studenți în camera când vor ei, deși nu au voie, lipsa mașinilor de spălat, lipsa apei calde în unele cămine în anumite perioade (Grozăvești A, B și D) sau întreruperea fără o anunțare în prealabil, în căminul D din Grozăvești ușile stau să pice, iar în alte cămine lipsesc până și ușile de la duș, în majoritatea căminelor din Grozăvești sunt gândaci și șoareci pe hol sau chiar în cameră, săli mult prea mici pentru studenți, deși rectorul Mircea Dumitru își face un nou sediu pentru Rectorat — unele săli sunt date în uz pentru unor ONG-uri prin contracte fără licitație, iar mai mult decât atât, unele băi ale diverselor facultăți nu au în dotare nici macăr strictul igienic necesar: săpun lichid și hârtie igienică”, arată studenții din SSUB, în comunicatul remis redacției.

Luni, tinerii vor înainta Senatului UB o listă cu revendicări, în care se găsesc problemele semnalate de studenți.

Citește și: FOTO. Studenții sunt nemulțumiți de taxele mari din acest an universitar. Care sunt cele mai SCUMPE universități

Duminică, aproximativ 300 de tineri care învață la Universitatea din București au protestat față de ”dezinteresul conducerii față de studenți”.

Tinerii spun că neînțelegerile dintre SSUB și UB au început atunci când conducerea Facultății de Litere a cerut conducerii UB ca președintele SSUB, George Velcea, să fie trimis în Comisia de Etică, după ce a scris pe blogul său că a sesizat autoritățile privind numeroase nereguli comise de facultate.

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă