3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Studenții spun că vor continua presiunile asupra Ministerului Educației, după ce...

UPDATE. Studenții spun că vor continua presiunile asupra Ministerului Educației, după ce discuția cu Pricopie s-a încheiat fără nici un rezultat

UPDATE 17.20: Discuțiile dintre studenți și Remus Pricopie s-au încheiat, după aproximativ trei ore și jumătate, fără nici un rezultat, a declarat președintele ANOSR, Mihai Dragoș, pentru România Liberă.

Ministrul Educației le-a promis studenților că vor exista metodologii de clarificare privind alegerea rectorilor și programele speciale, care vor avea doar cu 10% mai multe locuri, a mai spus Mihai Dragoș.

Totodată, ministrul delegat pentru Învățământul Superior, Mihnea Costoiu, nu a fost prezent la discuțiile cu studenții, deși aceștia i-au cerut demisia în mod repetat.

Pricopie va avea o nouă întâlnire cu studenții săptămâna viitoare.

Studenții din Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) se întâlnesc, luni, în jurul orei 13.30, cu ministrul Educației, Remus Pricopie, ca să discute despre OUG 49 / 2014, care modifică Legea Educației.  De asemenea, studenții îi vor înmâna lui Pricopie demisia ministrului delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu.

Citește și: Guvernul a modificat Legea Educației pe gustul grupurilor de interese

”A devenit o practică modificarea Legii Educației prin OUG, fără să fim consultați. Vrem să vedem dacă astăzi (autoritățile din MEN, n.red.) au în vedere o posibilă modificare a OUG”, a precizat, pentru România Liberă,președintele ANOSR, Mihai Dragoș.

Totodată, Mihai Dragoș a precizat că studenții vor continua presiunile până la modificarea Legii Educației, iar protestele nu sunt excluse.

Citește și: Studenții cer demisia Ministrului pentru Învățământ Superior pentru schimbările din Legea Educației

Deși Guvernul, împreună cu Ministrul Educației și cel al Învatamantului Superior promovează dialogul social, menționând inclusiv în comunicatele de presă consultarile cu studenții, acestea NU se întamplă pe tema modificarilor legislative, ci pe propuneri concrete ale studenților care nu sunt luate niciodată în considerare. Au uitat să ne consulte la fiecare Ordonanță de Urgență publicată în ultimii doi ani și ne-am convins că Ministrul nu are nicio urmă de respect pentru studenți”, arăta ANOSR, săptămâna trecută, într-o scrisoare deschisă, în care cerea demisia lui Mihnea Costoiu.

Printre cele mai importante modificări pe care le-au sesizat studenții se numără: ”universitățile devin moșii unde rectorii și membrii senatului universitar pot rămâne în funcție pe viață, vom avea doctoranzi care fac cercetare ”de acasă”, universitățile particulare se vor transforma în afaceri profitabile pentru persoane fizice și vor funcționa după reglementări care nu țin cont de lege, iar cadrele didactice care ajung la vârsta pensionării vor putea candida în continuare pentru funcții de conducere sau vor putea conduce doctorate”.

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă