20.4 C
București
marți, 4 iunie 2024
AcasăSpecialStudii în străinătate. Cum să fii admis în 15 minute

Studii în străinătate. Cum să fii admis în 15 minute

Tinerii care doresc să studieze în străinătate şi vor ca formalităţile de admitere să dureze cât mai puţin pot opta pentru varianta înscrierii pe loc, în urma susţinerii unui interviu de 15 minute, la sfârşitul acestei săptămâni.

Cei decişi să urmeze o facultate în străinătate sau cursuri de master pot comunica direct cu reprezentanţi de la 25 de universităţi din Europa şi Asia, la Târgul Educaţional care va avea loc pe 11 şi 12 februarie la Hotelul Hilton din Bucureşti. La târg şi-au confirmat participarea 25 de universităţi de top din Anglia, Olanda, Danemarca, Italia, Suedia, Thailanda etc.

În timpul târgului, vizitatorii vor putea  purta discuţii individuale cu reprezentanţii birourilor de admitere ale universitaţilor pentru a afla informaţii despre posibilităţile de admitere târzie, în instituţiile britanice, începerea procesului de aplicaţie în Olanda şi Danemarca, programele gratuite de licenţă şi masterat în Suedia şi noi oportunităţi de finanţare pentru studiile în străinătate.

Admitere pe loc

Pentru prima dată,  în cadrul târgului se vor desfăşura sesiuni de admitere pe loc la universităţi de top din Marea Britanie, Olanda, Danemarca şi Italia. Admiterea pe loc este cea mai rapidă cale de a deveni student.

După numai  15 minute de interviu, cei care au trimis din timp toate documentele necesare pot  primi confirmarea că au fost admişi, fără a mai fi nevoiţi să aştepte până la două luni pentru a primi un răspuns.

“Cei care optează pentru această formă de înscriere, trebuie să trimită la adresa de mail office@integraledu.ro un formular de înscriere, fişa matricolă, o scrisoare de motivare în care să explice de ce au ales acea universitate şi care sunt perspectivele lor de viitor şi recomandări de la cel puţin doi profesori din liceul la care învaţă. Documentele respective se trimit scanate pe mail, la noi, noi le verificăm şi apoi le dăm mai departe reprezentanţilor universităţilor. Din cele 25 de universităţi înscrise la târg, 10 organizează admiterea pe loc”, a explicat Ana Maria Papp, consultant la firma care organizează târgul.

Documentele solicitate trebuie trimise până joi, 9 februarie. Dacă actele sunt în regulă, tinerii vor fi programaţi pentru interviuri care se vor desfăşura pe perioada târgului, între orele 10 şi 17, la Hotelul Hilton –  Sala Diplomat. Acceptul universităţii este condiţionat de prezentarea ulterioară a unor documente suplimentare – diploma de Bacalaureat/diploma de licenţă şi certificatul de limba engleză aprobat de instituţia aleasă.

Mai multe detalii despre universităţi şi procesul de înscriere se găsesc pe site-ul www.world-education.ro. Intrarea la târg este liberă, în urma înregistrării pe site-ul proiectului World-Education.

Cei care nu vor reuşi să facă rost de toate documentele şi le expedieze pe mail până pe 9 februarie, se pot adresa organizatorilor târgului pentru a primi informaţii despre opţiunile pe care le au. După ce vor depune toate actele solicitate de universitatea pe care doresc să o urmeze, ei vor aştepta între două săptămâni şi o lună-o lună şi jumătate pentru a afla dacă au fost admişi, pe baza dosarului, fără a mai susţine interviu.

Costurile şcolarizării

Importante pentru cei care doresc să studieze în străinătate sunt costurile pe care trebuie să le suporte, de aceea alegerea unei universităţi se va face ţinând cont, în principal, de acest aspect.

“În Danemarca se poate studia gratuit la orice nivel, în Olanda există o taxă standard de 1.771 de euro pe an, iar în Marea Britanie costurile se ridică la 7.500-9.000 de lire sterline pe an, dar se poate face un împrumut în condiţii avantajoase pentru a se face rost de bani pentru taxa de şcolarizare. Cel mai scump este în Elveţia unde se ajunge la 33.000 de euro pe an, sumă care include taxa de şcolarizare, mesele, manualele, asigurarea şi un telefon”,  a declarat Ana Maria Papp.

 
Universităţile participante

La Târgul Educaţional, şi-au anunţat prezenţa reprezentanţi de la următoarele universităţi:

– Austria – Webster University – Vienna
– Danemarca – International Business Academy şi ZIBAT – Zealand Institute of Business and Technology
– Elveţia – Montreux School of Business – MSB şi SEG – Swiss Education Group
-Franţa – American University of Paris
– Italia – Istituto Europeo di Design
– Marea Britanie – Kaplan Business School; Southampton Solent University;
University of Sunderland; University of Bradford; University of Huddersfield; University of Westminster
-Olanda – Fontys University of Applied Sciences; Maastricht University; NHTV Breda University of Applied Sciences; Rotterdam Business School; Stenden University of Applied Sciences; The Hague Univeristy of Applied Sciences; University of Groningen; Van Hall Larenstein University of Applied Sciences; Wageningen University; Wetsus Academy
-România- Road Language Centre
-Suedia – Jonkoping University
– Thailanda – Webster University
– universităţi internaţionale – European University.

 

Cele mai citite

Nicolae Ciucă a vizitat Barajul Vârfu Câmpului de pe râul Siret, început în 1989, și finalizat în proporție de 90%

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a vizitat, luni, lucrările de la Barajul Vârfu Câmpului de pe râul Siret, care au fost începute...

Nicolae Ciucă a vizitat Barajul Vârfu Câmpului de pe râul Siret, început în 1989, și finalizat în proporție de 90%

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a vizitat, luni, lucrările de la Barajul Vârfu Câmpului de pe râul Siret, care au fost începute...

Un vulcan din Filipine a erupt și urmează alte erupții

Un vulcan din Filipine a erupt luni. Zona este atent monitorizată deoarece experţii cred că vor urma şi alte erupţii. Autorităţile nu au dispus...
Ultima oră
Pe aceeași temă