11.5 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialBacalaureat: Subiectele la Limba română, la profilul UMAN

Bacalaureat: Subiectele la Limba română, la profilul UMAN

Absolvenții liceelor umaniste au avut, la proba scrisă la Limba română, în cadrul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat, de comentat o poezie postbelică.

La primul subiect, ei au avut de rezolvat cerințe pe baza romanului "Lydda" al lui Duliu Zamfirescu.

La subiectul al doilea au avut de elaborat un eseu argumentativ de 150-200 de cuvinte în care să explice rolul presei literare într-o epocă sau perioadă istorică și culturală.

Citește și: A doua sesiune BAC 2014. Subiectele la limba română de la profilul real

Ultimul subiect a presupus redactarea unui eseu în care să prezinte tema și viziunea despre lume reflectate într-un text poetic studiat aparținând perioadei postbelice.

Următoarea probă scrisă a bacalaureatului, cea la limba și literatura maternă pentru elevii aparținând minorităților naționale, va fi susținută marți.

Citește și: Luni încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă

Proba obligatorie a profilului E)c va avea loc miercuri iar cea la alegere a profilului și specializării E)d, vineri.

Afișarea rezultatelor se va face pe data de 1 septembrie, până la ora 12,00, urmând ca în aceeași zi să fie depuse contestațiile, în intervalul orar 12,00 — 16,00. Soluționarea contestațiilor se va realiza pe 2 și 3 septembrie iar rezultatele finale vor fi făcute publice pe 4 septembrie.

Cele mai citite

Primarii ar putea avea mandat de 5 ani, dacă deputații votează legea

Proiectul de lege care prevede mandate de 5 ani pentru primari, viceprimari, consilieri locali și județeni, respectiv președinți și vicepreședinți de consilii județene ar...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare

Legea „păcănelelor” care interzice sălile de jocuri de noroc în localităţile mici, a intrat în vigoare de astăzi. Legea, care modifică o ordonanţă de...
Ultima oră
Pe aceeași temă