10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTârg educațional pentru studenții din sud-estul României

Târg educațional pentru studenții din sud-estul României

Circa 360 de elevi din județele Constanța, Tulcea și Brăila au participat, sâmbătă și duminică, la un târg educațional la sediul Universității „Ovidius“ din Constanța, în cadrul proiectului „Construieşte-ţi cariera, pas cu pas! Consiliere şi orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru şi Sud-Est“.

Proiectul, derulat de Asociația Donit, are ca obiectiv promovarea unor măsuri de corelare a sistemului de învăţământ şi piaţa muncii prin activităţi de consiliere şi orientare profesională, în vederea pregătirii pentru inserţia pe piaţa muncii a 20.000 de elevi din liceele teoretice şi vocaţionale, dar şi elevi din clasa a VIII-a, aparţinând regiunilor Centru şi Sud-Est, în vederea creşterii gradului de ocupare în rândul absolvenţilor unităţilor de învăţământ public.

Se urmărește practic creşterea adaptabilităţii tinerilor la cerinţele pieţei muncii şi la cerinţele specifice locului de muncă, precum şi educarea capacităţii de a avea opţiuni personale, în cunoştinţă de cauză, în ceea ce priveşte continuarea traseului de formare profesională. Grupul-țintă este format din aproape 20.000 de elevi din 120 de unități de învățământ.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă