8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialTraficanții de locuri de cazare, în vizorul DNA-ului studenţesc

Traficanții de locuri de cazare, în vizorul DNA-ului studenţesc

Traficanții de locuri în cămine se află în vizorul DNA-ului studențesc, o inițiativă a Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR), relatează Mediafax.

Membrii şi voluntarii DNA-ului studenţesc au organizat deja mai multe acţiuni pentru depistarea celor care fac trafic cu locurile de cazare din cămine, inclusiv a şefilor de cămine sau a administratorilor.

"Am vorbit cu cei care au încercat să vândă locuri şi au dat înapoi. Sigur că suntem şi cu ochii pe internet. DNA-ul studenţesc s-a înfiinţat în 2006, a funcţionat câţiva ani, apoi s-a oprit. Acum, am decis reactivarea lui, iniţiativa fiind susţinută de colegi din toate univeristăţile din ţară", spune Ioan Mircea David, reprezentant al UNSR, pentru Mediafax.

Studenții vor să formeze echipe care să patruleze prin campusuri, care să informeze tinerii că pot depune plângeri la DNA-ul studențesc și pot organiza flagranturi de la tranzacţii de cumpărare a unui loc în cămin, inclusiv cu ajutorul microfoanelor şi al camerelor ascunse.

Chiar şi membrii DNA-ul studenţesc vor posta anunţuri de cumpărare şi de vânzare a unor locuri de cămine, iar apoi vor merge la negociere, pentru a-i prinde astfel pe cei care fac ilegalităţi. De asemenea, va fi realizată o bază de date cu numerele de telefon, preluate din afişele din campusuri, ale studenţilor care anunţă că îşi vând locul în cămin.

Potrivit lui Ioan Mircea David, un loc în cămin se vinde, în acest an, cu sume curpinse între 400 și 500 de euro, în funcţie de cămin, de numărul de locuri din cameră sau de condiţiile oferite.

Studenţii care vor fi depistaţi că vor să-şi vândă locul de cazare obţinut în cămin îl vor pierde şi nu vor mai avea niciodată dreptul de a obţine un alt loc de cazare, până la finalizarea studiilor. Cei care au cumpărat un astfel de loc vor fi evacuaţi şi vor pierde banii pe care i-au plătit.

La acţiunile similare organizate în 2008 au fost depistaţi 10 studenţi care şi-au vândut locurile de cazare, iar un administrator de cămin a fost prins în flagrant.

Proiectul DNA-ului studenţesc a fost iniţiat în 2006 de UNSR, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi cu Consiliul Naţional al Rectorilor, pentru a reduce corupţia în mediul universitar, a promova valorile etice şi a proteja drepturile studenţilor.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...
Ultima oră
Pe aceeași temă