6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialUltima zi de inscriere la Concursul National de Matematica "Lumina Math"

Ultima zi de inscriere la Concursul National de Matematica “Lumina Math”

Elevii claselor IV-VIII se pot inscrie, pana maine, 30 octombrie, la cea de-a XIII-a editie a Concursului National de Matematica Lumina Math, organizat de Lumina Institutii de Invatamant in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii.

Concursul, care va avea loc pe 14 noiembrie 2009, intre orele 9:00 si 11:00 se va sustine in fiecare judet, in centre stabilite de inspectoratele judetene si care vor fi comunicate scolilor.

Inscrierea in concurs se va face de catre elevi prin completarea unui formular la secretariatul scolii de care acestia apartin si prin plata unei taxe in valoare de 15 lei. Subiectele concursului Lumina Math vor consta in probleme tip grila in numar de 30 pentru clasa a IV-a si 40 pentru clasele V-VIII.

Concursul are drept obiective: atragerea copiilor catre stiintele exacte, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen si testele de tip grila si pregatirea acestora pentru testarea de tip european.

Elevii, care in urma concursului, vor iesi pe primele 20 de locuri in clasamentul pe tara, pentru fiecare nivel de clasa  vor primii premii in bani si diplome.
In functie de performantele lor, tinerii matematicieni vor fi recompensati astfel: locul I – 800 lei, locul II – 600 lei, locul III – 400 lei, locurile IV si V-300 lei, locurile VI-X – 200 lei, XI-XX – 150 lei.
In plus se va premia cu o excursie in Istanbul (Turcia), primul elev de la fiecare nivel de clasa, in judetele in care se s-au inscris minim 300 de elevi pentru fiecare dintre clasele IV-VIII.

Valoarea totala a premiilor Concursului National de Informatica Lumina Math este de aproximativ 7000 euro (6000 euro premii in banii si o excursie in Turcia).
Editia precendenta a Lumina Math, desfasurat in primavara acestui an s-a bucurat de un record de participare, numarul elevilor inscrisi depasind 20.000.

Lumina Math  este un concurs de matematica a carei prima editie  s-a desfasurat la Bucuresti si Constanta in anul scolar 1997-1998 numai pentru elevii clasei a VIII-a. La prima editie au participat aproximativ 600 de elevi. Intrebarile au fost alese din probleme de logica. Datorita cererii din partea profesorilor si a inspectoratelor scolare organizatorul concursului Lumina Institutii de Invatamant a extins aceasta competitie si pentru clasele V, VI si VII. In anul 2005 s-a ajuns la o participare de aproximativ 11500 de elevi din 21 de judete.
In 2008 concursul Lumina Math s-a transformat in concurs cu un caracter national, desfasurandu-se la nivelul intregii tari ca urmare a parteneriatului cu MECI.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă