13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSpecialUn elev al Liceului Pedagogic - ministru al MUNCII pentru o zi....

Un elev al Liceului Pedagogic – ministru al MUNCII pentru o zi. Care au fost PRIORITĂŢILE lui

Valeriu Țurcanu, elev la Liceul Pedagogic Vasile Lupu din Iaşi, a prezentat o serie de măsuri care ar trebui să reprezinte, în opinia lui, priorităţile Ministerului Muncii.

Valeriu Ţurcanu a câştigat concursul organizat de Consiliul Naţional al Elevilor pentru desemnarea în funcția de ministru al Muncii pentru o zi. În acest context, Valeriu s-a prezentat, luni, la sediul Ministerului – noul său loc de muncă temporar.

Motivul pentru care Valeriu a optat pentru portofoliul Ministerului Muncii a fost faptul că majoritatea proiectelor lui sunt adresate problemelor sociale.

Elevul a fost întâmpinat, la sediul Ministerului, de ministrul Ana Costea.

“Consider că Ministerul Muncii este o instituție importantă, iar grija faţă de oameni poate fi crucială în schimbarea atitudinii lor faţă de autorităţi. Acest lucru va fi posibil doar în cazul în care autorităţile competente vor întreprinde acţiuni în beneficiul cetăţeanului, acţiuni eficiente, constructive şi realiste”, spune Valeriu Țurcanu alegerea.

„Aș susține tinerele familii prin miscșorarea taxelor și impozitelor, până vor dobândi o stabilitate financiară. Aș cere prelungirea programului creșelor, pentru ca femeile din România, la fel ca cele din vestul Europei, să poată opta pentru o carieră. Aș încerca, de asemenea, să susțin mai mult femeile din mediul rural, acolo unde există niște bariere în mentalitate greu de trecut”, i-a explicat elevul ministrului Ana Costea.

Elevul din Iaşi a discutat cu oficialii din Minister şi despre problemele întâmpinate de familiile din România, în contextul egalității de gen, comparativ cu cele similare din țările Uniunii Europene. Valeriu a fost interesat și de legislația privind concediul paternal, migrarea forței de muncă și respectarea drepturilor lucrătorilor români în străinătate, dar și de eficientizarea resurselor destinate asistenței sociale și egalizarea vârstei de pensionare între femei și bărbați.

Tot astăzi, Valeriu a purtat discuții cu reprezentanți ai Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, ai Inspecției Muncii, dar și cu responsabilii cu dialogul social, pentru a înțelege cît mai bine politicile sociale destinate populației și pentru a se familiariza cu problemele și modalitățile de soluționare găsite de fiecare instituție.

Proiectul „Ministru pentru o zi” este inițiat de Consiliul Naţional al Elevilor și derulat în parteneriat cu Guvernul României.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...

Semifinale Liga Campionilor: Borussia Dortmund a învins-o Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0)

Borussia Dortmund a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri seara, pe teren propriu, în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor...

Columbia a anunțat că va rupe relațiile diplomatice cu Israelul

Președintele columbian Gustavo Petro a declarat, miercuri, că țara sa va rupe relațiile diplomatice cu Israelul, pe al cărui lider l-a acuzat de „genocid”...
Ultima oră
Pe aceeași temă