9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUn profesor din Vaslui, reclamat la Parchet, după ce a urecheat un...

Un profesor din Vaslui, reclamat la Parchet, după ce a urecheat un elev

Un profesor de la Liceul Sportiv Vaslui a fost reclamat la Parchet de către părinţii unui elev, pentru că l-ar fi tras de ureche și l-ar fi rănit, relatează Mediafax.

Potrivit plângerii depuse atât la Parchet, cât şi la conducerea Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, adolescentul de 16 ani, elev în clasa a X-a, a fost agresat fizic de către profesorul Alexandru Amarandei în timpul orei de sport pentru presupuse motive de indisciplină.

În urma incidentului, elevul ar fi suferit "o plagă cicatrizantă de 8 milimetri”, aşa cum se arată în certificatul medico-legal emis de către specialişti, în urma expertizei solicitate de către părinţii adolescentului.

De altfel, medicii legişti au menţionat în documentul respectiv că elevul are nevoie de şapte zile de îngrijiri medicale, precum şi de cel puţin trei zile de consiliere psihologică.

Profesorul de sport acuzat de părinţii adolescentului recunoaşte că "l-a prins” de ureche pe elev, însă nu l-a tras atât de tare încât să-i provoace acea rană specificată în certificatul medico-legal.

"Este o înscenare ieftină, făcută în semn de răzbunare din partea părinţilor pe motiv că le ţineam copilul rezervă şi nu juca titular la echipa de fotbal. Elevul vocifera în permanenţă la ora de sport, ba că-i ofsaid, ba că-i henţ, aşa că l-am prins de ureche. Copiii care erau la acea oră au dat declaraţii scrise că, după incident, elevul în cauză nu avea nimic la ureche", a declarat, joi, profesorul Alexandru Amarandei.

Pe lângă plângerea la Parchet, părinţii elevului au reclamat incidentul şi la conducerea şcolii, care a declanşat o anchetă în acest caz.

"În urma sesizării făcute de către părinţi, s-a întrunit comisia de disciplină a liceului, formată din profesori de vârstă apropiată cadrului didactic reclamat. Mâine (n.r. – vineri), profesorul Alexandru Amarandei va ajunge în faţa acestei comisii pentru a da explicaţii despre incident”, a precizat directorul LPS Vaslui, Luminiţa Vârlan.

Potrivit acesteia, ancheta în cazul profesorului de sport va fi finalizată săptămâna viitoare atunci când, în funcţie de rezultat, se vor stabili şi eventualele sancţiuni.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă