9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialUSL vrea să construiască cel mai puternic laser din lume. Vezi care...

USL vrea să construiască cel mai puternic laser din lume. Vezi care este viziunea USL pentru educaţie

Unul dintre proiectele principale prezentate în “Viziunea USL pentru educaţie şi Concepţia USL asupra educaţiei” lansată, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, este construirea celui mai mare laser din lume, scrie Mediafax.

“Viziunea pentru educaţie a USL”, prezentată de senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, acuză subfinanţarea şi politizarea sistemului de învăţământ, creşterea şomajului în rândul tinerilor.

Printre obiectivele USL se numără alocarea a 3% din PIB pentru cercetare, realizarea a 50.000 de noi locuri în grădiniţe şi şcoli până în 2016, un nivel al salariului minim al unui profesor, până în 2014, egal cu salariul mediu pe economie.

De asemenea, PSD şi PNL îşi propune informatizarea şi asigurarea accesului la Internet rapid în toate unităţile de învăţământ, refacerea taberelor şcolare, stimularea parteneriatului public-privat, revigorarea şi extinderea cursurilor de limbă română, cultură şi civilizaţie românească în ţările cu comunităţi importante de români.

USL propune, în viziunea sa pentru educaţie, scăderea abandonului şcolar sub 10%, atingerea unui nivel de cel puţin 40% din generaţia tânără care trebuie să aibă studii superioare şi creşterea numărului de burse pentru copiii din Moldova şi copiii de etnici români din statele vecine.

USL atrage atenţia că partidele aflate la guvernare au diminuat bursele studenţilor, nu investesc în căminele şi cantinele pentru studenţi şi că există o ruptură între piaţa educaţională şi piaţa muncii.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a afirmat sâmbătă că programul opoziţiei pentru domeniul educaţiei este lipsit de conţinut.

“PNL şi PSD s-au strâns astăzi să discute despre educaţie şi au venit cu un material pe care scrie concepţia USL pentru educaţie. Vă spun eu care este: vorbe goale”, a spus ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, într-un discurs susţinut la Convenţia Naţională a OT-PDL.

 

Cele mai citite

Gabriela Firea: “Sunt absolut convinsă că împreună vom schimba faţa Capitalei”

Gabriela Firea, președintele PSD București și candidatul partidului pentru Primăria Capitalei, și-a exprimat speranța că locuitorii Bucureștiului vor vota pentru un oraș fără gropi,...

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...

Activiști germani pentru climă, condamnați la închisoare pentru că au pulverizat împroșcat cu vopsea pe Poarta Brandenburg

Un tribunal german a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare trei activiști pentru climă care au pulverizat vopsea portocalie pe coloanele emblematicei...
Ultima oră
Pe aceeași temă