10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVaslui: Anchetă la o școală unde o profesoară ar fi pălmuit o...

Vaslui: Anchetă la o școală unde o profesoară ar fi pălmuit o învățătoare, în cancelarie

Directoarea școlii din comuna vasluiană Șuletea și poliția locală anchetează plângerea unei învățătoare, care susține că a fost lovită peste față de o profesoară, în cancelarie, relatează Mediafax.

”În urma sesizării făcute, a fost întocmit dosar penal pentru loviri sau alte violenţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Și conducerea școlii din Șuletea a declanșat o anchetă în acest caz.

Potrivit cercetărilor preliminare făcute de comisia de anchetă a școlii, conflictul dintre învăţătoare, care este soţia primarului din comună, şi profesoara respectivă, în vârstă de 34 de ani, a izbucnit pe holul de la intrarea în unitatea de învățământ, în prezenţa elevei de serviciu. Motivul altercaţiei ar fi fost o datorie pe care primarul din Șuletea, Ciprian Tamaş, ar avea-o către soţul profesoarei, iar învăţătoarea, deranjată de atâtea reproşuri, i-ar fi aruncat cu suc în faţă colegei sale. Ulterior, profesoara ar fi lovit-o cu palma peste faţă pe soţia primarului.

”O asemenea atitudine în interiorul şcolii este extrem de neplăcută, mai ales că acele cadre didactice s-au dat în spectacol în prezenţa unui elev. Problema este gestionată de conducerea şcolii, care a declanșat o anchetă în acest caz. Nu cred că un asemenea comportament este agreat de ceilalţi colegi şi, în consecinţă, se va analiza şi impactul care l-a avut incidentul asupra instituţiei de învăţământ”, a declarat, marţi, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Comisia de anchetă a şcolii, formată din profesori desemnaţi de directorul unităţii de învăţământ, va stabili sancţiunile în cazul celor două cadre didactice, măsuri ce vor fi supuse ulterior spre aprobare Consiliului de Administraţie al şcolii.

Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă