14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVaslui: Un profesor și directoarea școlii din Viișoara s-au bătut

Vaslui: Un profesor și directoarea școlii din Viișoara s-au bătut

Directoarea școlii din localitatea Viișoara, județul Vaslui, și un profesor s-au bătut, în incinta unității, cadrul didactic împingând-o și lovind-o cu palmele peste față pe femeie, relatează Mediafax. Poliția și Inspectoratul Școalr Vaslui au demarat anchete.

Potrivit reprezentanţilo rISJ Vaslui, conflictul a izbucnit după ce directoarea şcolii din Viişoara, Laura Isac, i-a solicitat profesorului de engleză Valentin Isac, care lucrează cu jumătate de normă şi la secretariatul unităţii de învăţământ, să întocmească un raport care trebuia transmis ISJ.

Citește și: Violența în școli: Jumătate dintre elevii români, pălmuiți sau bătuți de colegi

Profesorul ar fi împins-o pe directoarea şcolii, iar aceasta a căzut între un birou şi o sobă. În timpul conflictului, directoarea unităţii de învăţământ s-a apărat şi l-a zgâriat cu un pix pe gât pe profesorul de engleză, care ar fi lovit-o cu palmele peste faţă.

”Este ceva oribil ce s-a întâmplat acolo şi, în consecinţă, vom lua măsurile ce se impun. Dacă aşa se comportă două cadre didactice într-o unitate de învăţământ, ce pretenţii putem să mai avem de la alţii? În consecinţă, am demarat o anchetă la acea şcoală. Dacă directoarea este vinovată, va fi sancţionată corespunzător, până la destituirea din funcţie. În ceea ce-l priveşte pe profesorul de engleză, care nu este titular la respectiva unitate de învăţământ, comportamentul său va fi analizat în cadrul Consiliului Profesoral, aşa cum prevede legislaţia”, a declarat, luni, inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Citește și: Constanța: Trei eleve, eliminate de la școală pentru trei zile, după ce s-au bătut pe stradă

În urma altercaţiei, directoarea şcolii a depus o plângere la Poliţie în care susţine că ar fi fost lovită de profesorul de engleză.

”O femeie în vârstă de 33 de ani, cadru didactic la şcoala din Viişoara (n.r. – directoarea unităţii de învăţământ), a depus o plângere la Poliţie, în care sesizează faptul că secretarul şcolii (n.r. – profesorul de engleză) a lovit-o cu palmele peste faţă, în urma unei discuţii în contradictoriu. La plângere a fost anexat şi un certificat medico-legal din care rezultă că victima altercaţiei a necesitat două-trei zile de îngrijiri medicale”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Poliţiştii vasluieni fac cercetări în acest caz pentru loviri sau alte violenţe.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă