15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialViscol în Suceava: Cursuri suspendate în şcolile şi grădiniţele din două localităţi

Viscol în Suceava: Cursuri suspendate în şcolile şi grădiniţele din două localităţi

Autoritățile sucevene au decis suspendarea cursurilor în şcolile şi grădiniţele din localităţile Baineţ şi Văşcăuţi, unde învaţă 134 de copii. Măsura a fost luată din cauza ninsorilor şi a viscolului.

Potrivit Mediafax, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat că decizia de suspendare a cursurilor în unităţile de învăţământ din localităţile Baineţ şi Văşcăuţi a fost luată ca urmare a viscolului şi ninsorilor abundente.

La şcolile şi grădiniţele din cele două localităţi învaţă 134 de copii.

”Este o măsură de precauţie pentru siguranţa copiilor”, a spus Sinescu.

Cursurile în unităţile de învăţământ din Baineţ şi Văşcăuţi vor fi reluate marţi, a precizat prefectul.

El a mai spus că, deşi drumurile din judeţul Suceava nu sunt închise, traficul se desfăşoară cu dificultate din cauza zăpezii, şoselele fiind acoperite cu un strat de zăpadă de aproximativ doi centimetri. Drumarii acţionează cu 33 de utilaje pe drumurile naţionale din judeţ.

Circulaţia este îngreunată pe DJ Zvoriştea-Frătăuţii Noi, în zona comunei Muşeniţa, din cauza viscolului, pe această porţiune intervenindu-se cu utilaje pentru deszăpezire, mai scrie sursa citată.

Furnizarea energiei electrice a fost întreruptă în mai multe zone din judeţul Suceava, fiind afectaţi 3.500 de abonaţi din zona Rădăuţi-Grăniceşti şi 400 din zona Vicov -Putna.

Cele mai citite

CS Dinamo a făcut eventul! „Dulăii” au câștigat Cupa României după o finală cu CSM Constanța

Formația de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a cucerit Cupa României, după s-a impus cu 23-19 în finala disputată contra celor de la CSM...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Avertisment al Poliției Române și al Asociației Române a Băncilor

Poliția Română, Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor atrag atenția, prin intermediul proiectului național de conștientizare Siguranta Online, cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă