12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialWebsite-urile gestionate de Oficiul pentru Publicații vor funcționa pe platforma Liferay

Website-urile gestionate de Oficiul pentru Publicații vor funcționa pe platforma Liferay

Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene a luat decizia de a pune pe o platformă comună website-urile pe care le gestionează. Acum, fiecare website folosește o tehnologie proprie: Drupal, Documentum, ColdFusion etc. Liferay a fost aleasă ca platformă pentru Portalul Oficiului pentru Publicații, punctul unic de intrare pentru tot conținutul gestionat de acesta. Tehnologia Liferay va oferi site-urilor existente un mediu comun de dezvoltare, precum și diferite servicii standardizate (de căutare, autentificare etc.).

Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene asigură publicarea materialelor instituțiilor Uniunii Europene. Oficiul oferă o serie de servicii on-line care permit accesul liber la informații privind legislatia UE (EUR-Lex), publicațiile UE (EU Bookshop), contractele de achiziții publice ale UE (TED), cercetarea și dezvoltarea în UE (CORDIS), Anuarul Oficial al Uniunii Europene (WhoIsWho).

SIVECO România în parteneriat cu Intrasoft vor asigura servicii de dezvoltare și mentenanță pentru website-urile Oficiului pentru Publicații al Uniunii Europene, în cadrul unui contract care se va derula în următorii 4 ani. Contractul prevede furnizarea de „Servicii de dezvoltare, întreținere și consultanță pentru site-urile web bazate pe tehnologia Liferay și SPARQL, inclusiv toate adaptările necesare”.

„Criteriile de selecție au fost foarte exigente, dar noi am reușit să îndeplinim toate cerințele. Experții noștri au deja o experiență valoroasă în proiecte cu Oficiul pentru Publicații, instituție care oferă acces liber la informații membrilor Uniunii Europene. Ne bucurăm să putem contribui la asigurarea unei experiențe plăcute pentru vizitatorii site-urilor gestionate de Oficiul pentru Publicații”, a declarat Ștefan Morcov, coordonator proiect, vicepreședinte SIVECO România.

Această nouă colaborare a SIVECO cu Oficiul pentru Publicații al Uniunii Europene vine în continuarea unor proiecte la fel de importante – dezvoltarea portalului de cercetare CORDIS, în 2009, și a Portalului Comun, un proiect independent dezvoltat în cadrul unui contract distinct demarat în 2013.

SIVECO România oferă în mod constant servicii informatice instituțiilor Uniunii Europene încă din 2009. Printre beneficiari – în afara Oficiului pentru Publicații – se numără Agenția Europeană de Siguranță a Aviației, Agenția Executivă pentru Sănătate și Consumatori și Direcția Europeană de Siguranță, Eurostat – Institutul de Statistică al Uniunii Europene, Oficiul de cooperare EuropeAid, Banca Europeană de Investiții. Serviciile furnizate de SIVECO privesc dezvoltarea de sisteme financiare, management de documente și conținut, aplicații administrative, sisteme informatice geografice (GIS), portaluri web, sisteme eLearning.

Cele mai citite

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Rusia ar putea ataca Polonia dacă NATO ar aduce acolo arme nucleare

Rusia amenință că va ataca o țară membră a Alianței Atlanticului de Nord (NATO). Vice-ministrul rus de Externe a spus că acest lucru se...

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă