12.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialZeci de profesori din Giurgiu, trimişi în judecată pentru fraudarea bacalaureatului

Zeci de profesori din Giurgiu, trimişi în judecată pentru fraudarea bacalaureatului

Aproape 65 de cadre didactice au fost trimise în judecată pentru că au iniţiat un sistem de fraudare a sesiunii, din toamna anului 2013, a examenului de bacalcaureatul, la nivelul mai multor centre de corectare, informează Mediafax.

Astfel, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus trimiterea în judecată a 64 de inculpaţi, printre care directori şi directori adjuncţi ai unor licee şi şcoli generale din judeţul Giurgiu, dar şi funcţionari din cadrulInspectoratului General Şcolar Giurgiu.

O parte dintre cei trimişi în faţa instanţei, persoane cu funcţii de conducere, au fost contactate de părinţii unor candidaţi sau de persoane interpuse pentru a asigura promovarea examenului de bacalaureat a unor candidaţi. Această promovare se făcea prin mijloace ilicite, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 1.000 de euro pentru fiecare candidat, în raport de numărul de probe susţinute, relatează anchetorii.

“În realizarea obiectului infracţiunii, cadrele didactice au stabilit un sistem de semne şi parole ce au fost transmise candidaţilor, pe care aceştia le-au înserat în conţinutul lucrărilor de concurs pe prima pagină, ultimul rând”, conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

În acelaşi timp, arată sursa citată, sistemul de semne şi parole a fost transmis către profesorii evaluatori care au fost “recompensaţi” prin intermediul şefilor de centre de corectare, în funcţie de numărul de lucrări identificate cu semne, evitându-se astfel legătura directă dintre evaluator şi candidat.

Cele 64 de cadre didactice urmează să fie judecate de Tribunalul Giurgiu.

Cele mai citite

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

Hezbollah: Locuitorii strămutați israelieni se pot întoarce acasă dacă se încheie războiul

Şeful grupării insurgente libaneze Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah, a declarat luni că locuitorii din nordul Israelului care s-au refugiat în alte zone din ţară...
Ultima oră
Pe aceeași temă