17.5 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăInvestigații România Liberă10 ocupații care ar putea să apară în viitor

10 ocupații care ar putea să apară în viitor

Numărul ocupațiilor se diversifică de la un an la altul și devin din ce în ce mia multe. Dacă în urmă cu câteva zeci de ani oamenii aveau de cele mai multe ori o singură ocupație de bază în decursul vieții, acum accentul se pune pe policalificare.

Așa se face că în ultimii ani au apărut noi ocupații are îainte păreau imposibile, sau inutile. Dar ce ne rezervă viitorul pe piața muncii? Iată 10 posibile ocupații ale viitorului la care cu siguranță nu v-ați gândit, așa cum suint prezentate ele pe fastcoexist.com:

Nostalgist
Nostalgistul va fi un fel de designer de interior. Doar că puțin mai specializat. Adică se va concentra pe crearea unei atmosfere specifice unui anumit timp și loc din istorie.

Consilier pentru roboți
În momentul în care roboții vor ajunge să muncească în locul nostru, cineva va trebui să se ocuope și de ei. Consilierul pentru roboți va ajuta oamenii-și aleagă robotul potrivit pentru nevoile lor și să le asigure buna funcționare.

Expert în simplitate
Cu toții vom avea nevoie de un expert în simplitate într-o lume din ce în ce mai complexă și mai complicată. Rolul experților în simplitate va fi acela de a oferi soluțiile, evident, cele mai simple pentru problemele cele mai complexe.

Fermier piscicol
Pe masură ce numărul peștilor scade la nivel golbal din cauza pescuitului excesiv, fermierii piscicoli s-ar putea să aibă un viitor strălucit. Asta pentru că ei ar putea fi singura șansă a celor ce vor să consume și în viitor carne de pește sau fructe de mare.

Designer pentru deșeuri
Reciclarea câștigă din ce în ce mai mult teren. Și odată cu dezvoltarea acestui mod de viață ar putea sa apară cererea de designeri pentru deșeuri. Adică persoane care să vină cu idei cât mai creative pentru transformarea și utilizarea deșeurilor și a resturilor rezultate în urma proceselor de producție. 

Consilier pentru sănătate
Dar nu orice fel de consilier. Este vorba despre o persoană care va ajuta pacienții și familiile acestora să navigheze prin multitudinea de sisteme medicale existente online.

Supraveghetor de cartier
Viitorul va fi plin de drone. Multe drone de supraveghere. Dar cine va supraveghea aceste drone? Supraveghetorii de cartier ar putea fi acele persoane care cu ajutorul dronelor vor avea mereu un ochi asupra eventualelor pericole, fie ele accidentale sau nu.

Fermier regenerator
În prezent le spunem simplu fermieri. Dar în viitor mulți dintre aceștia ar putea fi nevoiți să devină specialiști în regenerarea și refacerea recoltelor agricole după calamități (naturale sau produse de oameni).

Specialist în tehnologie solară
Tehnologia solară este tot mai întalnită. Și pe masură ce costurile panourilor solare vor scădea, vor fi tot mai multe și vom avea nevoie de suficienți specialiști care să se ocupe de ele.

Tele-Chirurg
​Chirurgia robotizată există deja. Dar în viitor medicii vor putea face carieră în domeniul operațiilor la distanță, prin intermediul instrumentelor robotizate.

Cele mai citite

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

Melinda Gates a ieșit din fundația pe care o fondase cu fostul ei soț Bill Gates

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o...

Construirea unui loc de parcare la Brașov costă 20.000 de euro, anunță primarul

Construirea unui singur loc de parcare etajat, în Brașov, costă 20.000 de euro, a anunțat primarul municipiului, Allen Coliban. Primarul municipiului Brașov s-a referit la...
Ultima oră
Pe aceeași temă