21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInvestigații România Liberă100 de companii, 200 de specialisti HR si peste 3400 de oportunitati...

100 de companii, 200 de specialisti HR si peste 3400 de oportunitati de cariera

Saptamana viitoare, pe 17-18 octombrie, la Sala Palatului din Bucuresti are loc cel mai mare targ de cariera, Angajatori de TOP. 100 de angajatori, 200 de specialisti HR, peste 3400 de oportunitati de cariera si 15 000 de vizitatori sunt cifrele care definesc editia din aceasta toamna. In plus, in cadrul targului de cariera Angajatori de TOP vizitatorii au ocazia sa participe la 30 de workshop-uri si conferinte, dedicate candidatilor cu diferite niveluri de experienta.

Cele peste 100 de companii confirmate reprezinta domenii diferite de activitate, iar oferta joburilor este variata si acopera oportunitati in departamente precum: Dezvoltare Software (13%), Securitate IT (1%), Suport Tehnic (10%), Contabilitate (4%), Achizitii (2%), Relatii cu Clientii (24%), Bancar (13%), Vanzari (15%), Inginerie (4%), Resurse Umane (2%), Consultanta (4%), Telecom (5%), Educatie (1%), Marketing (2%).

In ceea ce priveste nivelul de experienta cerut pentru joburile deschise de companii, oferta de angajare este variata, iar in urma centralizarii informatiilor cu privire la tipurile de oportunitati deschise a rezultat ca 50% dintre joburi sunt pentru candidati cu 1-5 ani experienta, 44% joburi si programe adresate studentilor si personelor cu 0-1 ani experienta, iar 6% pozitii adresate persoanelor cu peste 5 ani experienta.

In privinta cerintelor avute in vedere de angajatori, in urma unui sondaj realizat in randul companiilor prezente la eveniment, a reiesit un top al celor mai apreciate abilitati si competente care cuprinde:

TOP 3 HARD SKILLS: cunostinte de programare (prin cele mai dorite sunt: Java, SQL, Python, C#, C++), cunostiinte de limbi straine la nivel avansat, cunostintele tehnice specifice domeniului in care activeaza;

TOP 3 SOFT SKILLS: dorinta de a invata lucruri noi, abilitati bune de comunicare si abilitatea de a lucra in echipa.

In plus, companiile apreciaza implicarea in activitati extra-curriculare, rezultatele academice foarte bune, implicarea in stagii de practica, concursuri, internship-uri sau proiecte personale in domeniul lor de specialitate. Exista insa si companii care nu urmaresc un numar specific de top skill-uri, ci pentru care importante sunt pasiunea, implicarea si dorinta de a invata.

Care sunt pozitiile pe care companiile le acopera cu dificultate si pe care doresc sa le acopere prin evenimentul Angajatori de TOP? Foarte multi angajatori au afirmat ca cele mai dificile pozitii de acoperit sunt cele pe tehnologiile Microsoft (C#/asp.net), cele care implica dezvoltarea software si specializari din inginerie, precum si joburile care solicita cunostiinte de limbi straine precum: engleza, franceza, spaniola, germana, italiana, portugheza, maghiara, turca, greaca.

In cadrul targului de cariera Angajatori de TOP, vizitatorii au ocazia sa participe la 30 de workshop-uri si conferinte. Acestea reprezinta un cadru oportun de interactiune cu responsabilii in selectie si recrutare, specialisti in domeniu sau top management. Structura si tematicile abordate in cadrul workshop-urilor si conferitelor ofera o perspectiva de ansamblu asupra procesului de selectie si recrutare din cadrul companiilor, oportunitatile de dezvoltare personala si profesionala pe care le ofera, inovatiile pe care le fac companiile in domeniile lor de activitate.

In cadrul Angajatori de TOP din aceasta toamna exista o serie de companii care participa pentru prima data in cadrul evenimentului sau au revenit dupa o perioada lunga de timp: Carrefour, Domo, eMAG, Avira, Cameron Romania, Amoma, Vodafone Shared Services Romania, Infosys, Volksbank Romania, Federal-Mogul Motorparts, Apprise Software, Video Recruit, Jobs4Hotels, Stock.com, Bucharest Professional Training College.

Alaturi de acestea, vor fi prezente companii multinationale si companii mari romanesti cu importante planuri de recrutare, printre care: Bitdefender, HP, Luxoft, Xerox, Teamnet International, Raiffeisen Bank, Deutsche Bank Technology Center, British American Tobacco, Renault Romania, Groupama Asigurari, Microsoft, P&G, Ubisoft, ProCredit Bank, Temenos Romania, TELUS International Europe, SNC Lavalin, Wipro, Misys, Unicredit Business Integrated Solutions, Accenture, Avira, BCR, BearingPoint Romania, Bitdefender, BRD – Groupe Société Générale, Computer Generated Solutions, Dell, Ericsson, Genpact, HP, IBM, ING Asigurari de Viata, McDonald's Romania, Oracle, Rewe Group – Penny Market, Stefanini Romania, Telekom Romania, TELUS International Europe, Thales Systems, Vodafone, WNS Romania.

Dupa evenimentul din Bucuresti, va urma Angajatori de TOP Iasi, 24-25 octombrie la Atriumul Palas Mall si va reuni peste 30 de angajatori. In cele doua zile de eveniment sunt asteptati 5 000 de vizitatori care vor avea posibilitatea sa discute cu peste 60 de specialisti HR prezenti la eveniment.

In functie de aria din care fac parte cele 30 de companii confirmate pana in acest moment, domeniile cel mai bine reprezentate sunt:

IT – 43%

Inginerie – 14%

Financiar-bancar – 14%

Outsourcing – 10%

Consultanta – 9 %

FMCG – 5%

Retail – 5%

Cateva exemple de companii care au confirmat participarea la editia din aceasta toamna Angajatori de TOP Iasi sunt: SCC Services Romania, Capgemini, ArcelorMittal, Xerox, Unicredit Business Integrated Solutions, Infosys, Profi Romania, BCR, McDonald's Romania, ProCredit Bank, Veo, Amazon, Thales Systems, I FUTURE, Fits, Comodo, TRW Airbag Systems, Feel IT Services, Continental, Cut-e, Brainspotting, Open Mind Group.

Mai multe detalii despre targurile de cariera Angajatori de TOP din aceasta toamna pot fi accesate pe www.hipo.ro

Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă